У Вінниці з нагоди Всесвітнього дня боротьби з наркотиками, 26 червня, відбувся відкритий турнір "Футбол проти наркотиків". Участь у ньому взяли 8 команд із чотирьох міст, загалом — понад 80 осіб.
Про це Суспільному розповів очільник регіонального осередку ГО "Міжнародна антинаркотична асоціація "Євгеній Лопасов.Турнір "Футбол проти наркотиків" проводять восьмий рік поспіль. Цьогоріч серед учасників 5 команд із Вінниці, по одній — з Києва, Львова і Тернополя. Футбольні команди — непрофесійні."Це пропаганда здорового способу життя, показати, що можна розвантажуватись за допомогою спорту, із залежністю можна боротися...", — сказав Євгеній Лопасов.
34-річний Денис Ломакін, який грає за вінницьку команду "Фенікс", родом із Харкова. Суспільному розповів, що вживати наркотики почав у шестирічному віці. Був залежний понад 18 років, останні 10 років не вживає.
"Моє життя змінилось, в мене є дружина, двоє дітей. Я займаюся евакуацією людей, допомагаю харків’янам, і наркозалежним, — розпів Денис Ломакін, — Футбол — це командна гра, де ми можемо один одного підтримувати, це зближує нас, тому що наодинці важко залишатися, а тут є багато тих, хто підтримує".
Серед гравців також 35-річний Олег Жеребцов із Херсонщини, який у Вінниці проходить реабілітацію після лікування наркотичної залежності. Він грав за вінницький "Моноліт".
"Це можливість зібратися разом, поспілкуватися, показати, що можна відпочити в тверезості", — сказав Олег Жеребцов.
Капітан київської команди Віталій Дзюбак розпоів, що наркотики вживав із 13 років. У турнірі "Футбол проти наркотиків" взяв участь не вперше.
У підсумку турніру перше місце, за словами очільника регіонального осередку ГО "Міжнародна антинаркотична асоціація" Євгенія Лопасова, виборола команда з Вінниці "На грані"."Пройшов курс лікування, залишився працювати, не вживаю 5 років. В мене вийшло, я показую своїм прикладом, що можна жити нормально в тверезості", — сказав Віталій Дзюбак.
https://suspilne.media/vinnytsia/10...ogi-pidnali-cini-na-platni-poslugi-so-vidomo/