було фантастично". Німецький метальник списа завоював дебютний "діамант", двічі оновивши рекорд сезону у світі

• Автор темы Автор темы ShmoneyFlow
  • Дата начала Дата начала

ShmoneyFlow

Тестер
Лайки
1,086
Депозит
0.20$
1757352264856.webp

Німецький легкоатлет Юліан Вебер з рекордом сезону у світі виграв титул Діамантової ліги в метанні списа.

Протягом сезону німецький легкоатлет двічі ставав переможцем етапів Діамантової ліги. Спершу він виграв змагання в катарській Досі, а потім на останньому етапі перед фіналом у Брюсселі.

До змагань в Цюриху Вебер підходив єдиним з фіналістів, що метнув спис за 91 м — на травневому етапі Діамантової ліги у Досі метнув на 91.06 м. Тоді ж одразу двом метальникам вдалося закінчити змагання з результатом за 90 м — олімпійський чемпіон Токіо Нірадж Чопра, який також змагався у фіналі Діамантової ліги, метнув його на 90.23 м.

У фіналі сезону Вебер теж здобув перемогу. Причому двічі оновив по ходу змагань рекорд сезону у світі: у першій спробі метнув спис на 91.37 м, а після цього вже у другій — на 91.51 м.

"Так, це було фантастично. Моя перша спроба — дуже добре, я дуже хотів показати публіці хорошу спробу, і вийшло чудово. Дуже задоволений. Трибуни були неймовірними. Я хотів розслабитися, сконцентруватися на техніці".
Спробою на 91.51 м Вебер не лише оновив рекорд сезону у світі, але й показав найкращий результат у кар'єрі. До 2025 року німецький легкоатлет ще не метав далеко спис.

"Справді не розумію, як друга спроба вийшла навіть кращою. Певно, я доклав більше сили, але технічно вона була не ідеальною".

Попри перемогу у фіналі Діамантової ліги, попереду у Вебера головний старт сезону — чемпіонат світу з легкої атлетики. Він стане для німецького спортсмена четвертим в професійній кар'єрі — досі жодного разу на подіум не підіймався.

"Це [перемога у фіналі Діамантової ліги] додає багато впевненості [перед ЧС-2025]. Увесь сезон був дуже хороший. Я почав [сезон] спробою за 91 метр і тепер маю на дві більше такі спроби. Почуваюся значно впевненішим: техніка хороша, ритм розбігу — на місці і, сподіваюся, збережеться".
Чемпіонат світу з легкої атлетики в Токіо пройде з 13 по 21 вересня. Пряма трансляція змагань — на платформах Суспільне Спорт і місцевих каналах Суспільного.

По здоровью заботься о своем здоровье уважай

Назад
Сверху Снизу