"Було враження, що кожної ночі я вмираю": у Львові лікарі врятували пацієнтку з рідкісною пухлиною

• Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Лайки
13
Депозит
7.23$
У Львові лікарі видалили у 18-річної дівчини вкрай рідкісну 6-кілограмову пухлину, яка оповила весь її спинномозковий канал і заповнила більшу частину черевної порожнини.

Шванному або невриному спинного мозку виявляють в одного з понад 300 тисяч пацієнтів.

Про історію порятунку дівчини розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Пацієнтка – Олена Шишкіна з Харкова. Дівчина з дитинства страждала від болю у м’язах, який з часом лише збільшувався. Лікарі припускали, що це через заняття танцями та просто розводили руками.

"Було враження, що кожної ночі я вмираю. Спати лежачи не могла – лише в положенні 45 градусів. Біль був пекельний. Я непритомніла", – каже пацієнтка.

Коли ж медикам вдалося встановити причину такого стану юної дівчини, її родина була ошелешена – в Олени виявили рідкісну пухлину шванному або невриному спинного мозку.

Особливість випадку пацієнтки в тому, що новоутворення оповило весь спинномозковий канал і заповнило більшу частину черевної порожнини дівчини.

За порятунок харків’янки взялися львівські хірурги з лікарень Святого Миколая та Святого Пантелеймона.

Спершу дитячі нейрохірурги видалили ту частину пухлини, яка прилягала до спинного мозку та нервових закінчень. Складність полягала в тому, щоб провести втручання, не порушивши рухових функцій.

У Львові лікарі видалили 6-кілограмову пухлину у 18-річної дівчини

Назад
Сверху Снизу