Чи корисний риб’ячий жир для нашого здоров’я: розповідає ендокринологиня

  • Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
1,737
Репутация
8
Лайки
35
Депозит
0.11$
Якщо ви турбуєтеся про здоров’я свого серця, вживайте щонайменше дві порції риби на тиждень, це може знизити ризик серцевих захворювань.
Вся риба є хорошим джерелом білка, вітамінів і мінералів. Але жирна риба містить Омега-3 жирні кислоти. Вони та інші поживні речовини в рибі можуть покращити здоров’я серця, а також знизити ризик смерті від серцевих захворювань.


Омега-3 жирні кислоти є типом ненасичених жирних кислот, які можуть зменшити запалення в організмі. Своєю чергою запалення в організмі може пошкодити кровоносні судини. А їхнє пошкодження може призвести до захворювань серця та інсульту.

Лікарка Катерина Толстікова розповіла у подкасті каналу Health Talk чи корисний риб’ячий жир для нашого здоров’я.
Якщо говорити про те, що риб’ячий жир — найкраще рішення для роботи нашого організму, то це не зовсім так. Взагалі, це дуже хороша молекула. Омега -3, докозагексаєнова та ейкозапентаєнова кислоти мають свій вплив на організм, особливо на нейрокогнітивні функції, серцево-судинну систему, протизапальний та оксидативний вплив. Дуже добре, якщо в ваш організм все це потрапляє з жирною рибою й ви отримуєте Омега-3 хоча б 2-3 рази на тиждень.

Але якщо ви не вживаєте рибу, то його можна застосовувати додатково, бо рослинна Омега -3 трошки інша, там немає перетворень і конвертацій такої необхідної кількості, як і корисних елементів, тому вам їх не вистачить і треба вживати додатково.

Якщо ви вживаєте додатково, то треба розуміти, що не можна споживати понад 3 г, інакше порушиться система згортання крові й це може призвести до кровотеч. Це дуже небезпечно, хоча речовини, що сприяють цьому, на перший погляд, максимально безневинні. Треба все робити за показниками.
 
рыбий жир реально тема, пил его когда то и не так противно как говорят
 
рыбу не ем вобще,может и полезно но лучше поем обычной курицы
 
Назад
Сверху Снизу