Чи можна їсти морські водорості під час вагітності

  • Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
1,737
Репутация
8
Лайки
35
Депозит
0.16$
Морські водорості вже давно вважаються суперфудом, вони містять багато мінералів, антиоксидантів та вітамінів, які корисні для організму. Проте у період вагітності жінки особливо ретельно стежать за харчуванням і часто виникає запитання, чи безпечно вживати водорості, коли чекаєш дитину.Видання Health Line зазначає, що більшість видів морських водоростей можна безпечно включати до раціону вагітної. Вони містять:
  • йод, необхідний для нормального розвитку щитоподібної залози у мами та малюка,
  • фолієву кислоту, яка відіграє ключову роль у формуванні нервової системи дитини,
  • кальцій, залізо та магній, які підтримують здоров’я кісток і кровоносної системи,
  • клітковину, яка покращує травлення та допомагає уникнути закрепів, поширених у вагітних.
Проте важливо пам’ятати, що надлишок йоду може бути шкідливим. Саме тому медики радять обмежити вживання бурих водоростей, зокрема ламінарії (морської капусти). У них надто висока концентрація йоду, а його надлишок може порушити роботу щитоподібної залози.

Скільки можна їсти водоростей​

Найбезпечніше — споживати морські водорості у помірній кількості, 1–2 рази на тиждень, невеликими порціями. Вагітним краще віддавати перевагу зеленим та червоним водоростям (наприклад, норі, які використовують для суші), оскільки у них значно нижчий вміст йоду.
 
Назад
Сверху Снизу