Морські водорості вже давно вважаються суперфудом, вони містять багато мінералів, антиоксидантів та вітамінів, які корисні для організму. Проте у період вагітності жінки особливо ретельно стежать за харчуванням і часто виникає запитання, чи безпечно вживати водорості, коли чекаєш дитину.Видання Health Line зазначає, що більшість видів морських водоростей можна безпечно включати до раціону вагітної. Вони містять:
- йод, необхідний для нормального розвитку щитоподібної залози у мами та малюка,
- фолієву кислоту, яка відіграє ключову роль у формуванні нервової системи дитини,
- кальцій, залізо та магній, які підтримують здоров’я кісток і кровоносної системи,
- клітковину, яка покращує травлення та допомагає уникнути закрепів, поширених у вагітних.