Чи правда, що соняшникове насіння провокує апендицит

  • Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Регистрация
5/11/25
Сообщения
475
Репутация
-7
Лайки
22
Депозит
2.58$
Соняшникове насіння – далеко не корисні ласощі. Справа в тому, що соняшник відмінно всмоктує з ґрунту свинець і кадмій (ці метали потрапляють туди з добривами), які накопичуються потім в насінні. Кадмій здатний приводити до гіпертонії, хвороби нирок і проблем з кістками. Насіння довго і погано перетравлюються, а це додаткове навантаження на шлунково-кишковий тракт. Харчуючись ним, легко можна заробити гастрит чи виразку. До того ж, насіння і без промислової смаження дуже багате на різні жири, і споживання його у великій кількості призводить до підвищення холестерину в крові і утворення холестеринових бляшок у судинах.

Соняшникове насіння – на перший погляд, цілком природний і навіть корисний продукт. Проте, якщо вживати його надто часто або у великій кількості, воно може бути шкідливим.

Висока калорійність​

Насіння – дуже калорійне: у 100 грамах міститься близько 500–600 ккал. Тому регулярне «лущення» насіння може непомітно призвести до набору зайвої ваги, особливо у дітей чи людей із малорухливим способом життя.

Надлишок солі​

Більшість обсмаженого насіння, що продається в магазинах, містить багато солі. Це може спричинити підвищення тиску, затримку рідини в організмі та додаткове навантаження на нирки.
 
Назад
Сверху Снизу