Десятиліттями експерти стверджували, що молочні продукти з меншим відсотком жирності є більш корисними для здоров’я. Однак останні дослідження ставлять це під сумнів.
Дослідники, які опитували людей щодо їхньої дієти, а потім протягом багатьох років відстежували стан їхнього здоров’я, виявили зв’язок між споживанням цільних молочних продуктів і меншим ризиком виникнення певних захворювань (серцево-судинних, діабету 2-го типу), а також підвищення кров’яного тиску, пише The New York Times.
За словами доктора Даріуша Мозаффаріана, кардіолога, професор медицини в Університеті Тафтса, в ході досліджень не виявили взаємозв’язку між розвитком недуг і надання переваги йогуртам, сирам і молоку з повним вмістом жиру.
Дослідники, які опитували людей щодо їхньої дієти, а потім протягом багатьох років відстежували стан їхнього здоров’я, виявили зв’язок між споживанням цільних молочних продуктів і меншим ризиком виникнення певних захворювань (серцево-судинних, діабету 2-го типу), а також підвищення кров’яного тиску, пише The New York Times.
За словами доктора Даріуша Мозаффаріана, кардіолога, професор медицини в Університеті Тафтса, в ході досліджень не виявили взаємозв’язку між розвитком недуг і надання переваги йогуртам, сирам і молоку з повним вмістом жиру.