SlonOgromniy
Пользователь
Вчені з іспанської Барселонського інституту глобальної охорони здоров'я (ISGlobal) виявили, що у людей, які снідали після 9 ранку, ймовірність розвитку діабету II типу була на 59% вищою, ніж у тих, хто снідав до 8 ранку.
Іспанські дослідники наголосили на важливості розгляду не тільки того, що ми їмо, а й того, коли ми їмо, щоб знизити ризик розвитку діабету.
Учасників попросили записувати свій раціон харчування та час прийому їжі протягом 24 годин три дні поспіль. Потім команда проаналізувала дані за семирічний період та виявила 963 нові випадки діабету II типу.
Проте дослідження також показало, що тривале голодування може бути корисним, якщо люди снідають до 8 ранку і рано вечеряють. a>
Іспанські дослідники наголосили на важливості розгляду не тільки того, що ми їмо, а й того, коли ми їмо, щоб знизити ризик розвитку діабету.
Щоб додатково вивчити вплив часу прийому їжі на ризик діабету, дослідницька група спостерігала групу з більше 100 тис. дорослих, 79% з яких були жінками.— Біологічно це має сенс, оскільки відомо, що пропуск сніданку впливає на контроль рівня глюкози та інсуліну, — зазначила провідна авторка дослідження Ганна Паломар-Крос.
Учасників попросили записувати свій раціон харчування та час прийому їжі протягом 24 годин три дні поспіль. Потім команда проаналізувала дані за семирічний період та виявила 963 нові випадки діабету II типу.
Проте дослідження також показало, що тривале голодування може бути корисним, якщо люди снідають до 8 ранку і рано вечеряють. a>
До речі, ще одне дослідження, під час якого було проаналізовано дані більш ніж 100 тис. осіб у Франції за сім років, показало, що вечеря після 22:00 ще більше збільшує ризик розвитку діабету II типу.— Наші результати показують, що перший прийом їжі до 8 ранку та останній до 7 вечора можуть допомогти знизити захворюваність на діабет II типу, — зазначила співавтор дослідження, професор Маноліс Когевінас.