У моменти, коли потрібно відновити сили, ми випиваємо каву, яка обіцяє швидкий, хоч і короткочасний сплеск бадьорості.
Але якщо енергії вистачає не надовго, експерти пропонують рішення, що дозволяє трансформувати щоденну чашку кави у «рідку батарею», яка живить організм енергією протягом багатьох годин.
Для цього портрібно лише додати до кави кокосове молоко, яке надає напою не лише екзотичного смаку, а й подовжує бадьорість та енергічність. але й потужних поживних властивостей.
Ці жири функціонують зовсім інакше, ніж звичайні, оскільки вони не проходять складний процес травлення та не відкладаються в організмі у вигляді запасів. Натомість, MCT жири швидко доставляються безпосередньо до печінки, де миттєво перетворюються на чисте паливо для мозку та м’язів.
Це забезпечує поступове вивільнення енергії без різких піків та подальших «провалів» втоми, які часто супроводжують дію чистого кофеїну. Саме ця якість робить кокосову каву ідеальною підтримкою для тривалої роботи, навчання чи активного дня. Додатковою перевагою є те, що ці жири сприяють тривалому відчуттю ситості, підтримуючи відчуття комфорту.
Єдиною засторогою залишається вживання цього напою у вечірній час, оскільки високий вміст кофеїну та потужний енергетичний заряд можуть негативно вплинути на якість нічного сну.
Але якщо енергії вистачає не надовго, експерти пропонують рішення, що дозволяє трансформувати щоденну чашку кави у «рідку батарею», яка живить організм енергією протягом багатьох годин.
Для цього портрібно лише додати до кави кокосове молоко, яке надає напою не лише екзотичного смаку, а й подовжує бадьорість та енергічність. але й потужних поживних властивостей.
Користь кокосового молока з кавою
Чому кава з кокосовим молоком — ідеальний напій для бадьорості та енергії
Ключовий секрет тривалого енергетичного заряду, який забезпечує цей напій, криється у середньоланцюгових тригліцеридах (MCT жирах), що містяться у кокосовому молоці.Ці жири функціонують зовсім інакше, ніж звичайні, оскільки вони не проходять складний процес травлення та не відкладаються в організмі у вигляді запасів. Натомість, MCT жири швидко доставляються безпосередньо до печінки, де миттєво перетворюються на чисте паливо для мозку та м’язів.
Це забезпечує поступове вивільнення енергії без різких піків та подальших «провалів» втоми, які часто супроводжують дію чистого кофеїну. Саме ця якість робить кокосову каву ідеальною підтримкою для тривалої роботи, навчання чи активного дня. Додатковою перевагою є те, що ці жири сприяють тривалому відчуттю ситості, підтримуючи відчуття комфорту.
Влив кокосового молока на імунітет, антиоксидантний вплив
- Окрім енергетичної підтримки, кокосове молоко виконує функцію природного захисного щита завдяки високому вмісту лауринової кислоти — ще одного різновиду MCT жирів. Після вживання в організмі вона перетворюється на речовину під назвою монолаурин.
- Для людей із нестерпністю лактози або тих, хто дотримується рослинної дієти, кокосове молоко слугує ідеальною альтернативою тваринному молоку, оскільки не містить лактозу та не обтяжує травну систему.
- У поєднанні з кавою цей напій стає джерелом цінних антиоксидантів, які сприяють боротьбі з окислювальним стресом та підтримують здоров’я серцево-судинної системи.
Як приготувати каву з кокосовим молоком
Приготувати цю екзотичну каву просто, додавши дві-три столові ложки кокосового молока до свіжозвареного еспресо чи американо. Для підсилення смаку та імунного ефекту можна додати дрібку кориці чи кардамону.Єдиною засторогою залишається вживання цього напою у вечірній час, оскільки високий вміст кофеїну та потужний енергетичний заряд можуть негативно вплинути на якість нічного сну.