Поряд з кавою чай вважається найпопулярнішим напоєм у світі. Вчені не втомлюються говорити про його корисні властивості, проте підкреслюють, що багато що залежить від процесу приготування. Особливо уважними слід бути тим, хто вважає за краще заварювати чай в пакетиках, вичавлюючи їх до останньої краплі.
Як пояснили фахівці, чай містить дубильні речовини-таніни. Вони являють собою клас поліфенольних молекул з в’яжучими властивостями, які взаємодіють з білками, полісахаридами та іншими біополімерами. При заварюванні чайного пакетика невелика концентрація дубильних речовин потрапляє у воду, але їх велика частина залишається в чайному листі. Якщо пакетик вичавлювати, то у воді виявиться занадто багато танінів, через що напій стане гірким.
Як пояснили фахівці, чай містить дубильні речовини-таніни. Вони являють собою клас поліфенольних молекул з в’яжучими властивостями, які взаємодіють з білками, полісахаридами та іншими біополімерами. При заварюванні чайного пакетика невелика концентрація дубильних речовин потрапляє у воду, але їх велика частина залишається в чайному листі. Якщо пакетик вичавлювати, то у воді виявиться занадто багато танінів, через що напій стане гірким.