Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги.
"УП. Життя" дослідила, що таке клітковина, чому вона важлива для організму, у яких продуктах вона міститься та чи доцільно її вживати на схудненні і називати "природним Оземпіком".
Розчинна клітковина допомагає при закрепах, стабілізує рівень цукру в крові, знижує рівень холестерину та контролює вагу, а нерозчинна – сприяє кращому проходженню їжі через шлунково-кишковий тракт, що допомагає уникнути або подолати закрепи.
"УП. Життя" дослідила, що таке клітковина, чому вона важлива для організму, у яких продуктах вона міститься та чи доцільно її вживати на схудненні і називати "природним Оземпіком".
Що таке клітковина?
За словами дієтолога Бета Червоні, клітковина – це тип вуглеводів, які людський організм не може розщепити. Існує два її види – розчинна та нерозчинна.Розчинна клітковина допомагає при закрепах, стабілізує рівень цукру в крові, знижує рівень холестерину та контролює вагу, а нерозчинна – сприяє кращому проходженню їжі через шлунково-кишковий тракт, що допомагає уникнути або подолати закрепи.