Cлива, яку ми недооцінюємо — а вона лікує

  • Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
1,737
Репутация
8
Лайки
35
Депозит
0.11$
Сезон слив — у самому розпалі. Це не лише смачний десерт чи перекус, а й дуже корисний для здоров’я фрукт.Сливи корисні для лікування і профілактики низки захворювань, зокрема порушень травлення, серцево-судинних захворювань та остеопорозу. Вони покращують роботу кишківника.

Розповідаємо, чому сливи варто додати до свого раціону

  • Нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Слива посилює перистальтику, підвищує апетит, покращує травлення. Фрукти не лише мають багато вітамінів і поживних речовин, а також містять багато клітковини в шкірці та пектину в м‘якоті, що робить їх одним з найкращих природних засобів для лікування закрепів.
  • Знижують ризик виникнення діабету. Сливи мають низький глікемічний індекс (22), тому не спричиняють стрибки рівня цукру в крові. Вони також підвищують сиворотковий рівень адипонектину, гормону, який регулює рівень цукру в крові. Клітковина у сливах уповільнює швидкість поглинання вуглеводів і може допомогти в контролі ваги.
  • Знижують тиск і поганий холестерин, поліпшують зір.
  • Вживання сушених слив також може сповільнити розвиток атеросклерозу. Вони містять високу дозу вітаміну А, а він найкращий для очей і зору.
  • Запобігають збільшенню ваги. Поліфеноли, що місяться у сливах, запобігають збільшенню ваги тіла та іншим метаболічним і фізіологічним розладам, спричиненим ожирінням.
  • Сливи можуть допомогти знизити рівень цукру в крові.
  • Попри досить високий вміст вуглеводів, сливи та чорнослив не викликають суттєвого підвищення рівня цукру в крові. Це пояснюється їхнім потенціалом підвищувати рівень адипонектину — гормону, який відіграє важливу роль у регуляції рівня цукру в крові.
Крім цього, сливи мають легкий жовчогінний ефект. Це позитивно впливає на роботу жовчного міхура та є профілактикою застою жовчі. Проте за гострого процесу та вже наявного порушення відтоку жовчі краще їх не споживати.

У сливах міститься в середньому 48 ккал на 100 г м’якоті. Це доволі низька калорійність, що позитивно позначається на схудненні.
термін придатності.
 
Назад
Сверху Снизу