Сезон слив — у самому розпалі. Це не лише смачний десерт чи перекус, а й дуже корисний для здоров’я фрукт.Сливи корисні для лікування і профілактики низки захворювань, зокрема порушень травлення, серцево-судинних захворювань та остеопорозу. Вони покращують роботу кишківника.
У сливах міститься в середньому 48 ккал на 100 г м’якоті. Це доволі низька калорійність, що позитивно позначається на схудненні.
термін придатності.
Розповідаємо, чому сливи варто додати до свого раціону
- Нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Слива посилює перистальтику, підвищує апетит, покращує травлення. Фрукти не лише мають багато вітамінів і поживних речовин, а також містять багато клітковини в шкірці та пектину в м‘якоті, що робить їх одним з найкращих природних засобів для лікування закрепів.
- Знижують ризик виникнення діабету. Сливи мають низький глікемічний індекс (22), тому не спричиняють стрибки рівня цукру в крові. Вони також підвищують сиворотковий рівень адипонектину, гормону, який регулює рівень цукру в крові. Клітковина у сливах уповільнює швидкість поглинання вуглеводів і може допомогти в контролі ваги.
- Знижують тиск і поганий холестерин, поліпшують зір.
- Вживання сушених слив також може сповільнити розвиток атеросклерозу. Вони містять високу дозу вітаміну А, а він найкращий для очей і зору.
- Запобігають збільшенню ваги. Поліфеноли, що місяться у сливах, запобігають збільшенню ваги тіла та іншим метаболічним і фізіологічним розладам, спричиненим ожирінням.
- Сливи можуть допомогти знизити рівень цукру в крові.
- Попри досить високий вміст вуглеводів, сливи та чорнослив не викликають суттєвого підвищення рівня цукру в крові. Це пояснюється їхнім потенціалом підвищувати рівень адипонектину — гормону, який відіграє важливу роль у регуляції рівня цукру в крові.
У сливах міститься в середньому 48 ккал на 100 г м’якоті. Це доволі низька калорійність, що позитивно позначається на схудненні.
термін придатності.