Alin4kDoDo
Леди
Споживання соєвих продуктів покращує показники серцево-судинної системи у пацієнтів з діабетом 2 типу, показав метааналіз 22 досліджень. Можливий позитивний вплив соєвих продуктів на кардіометаболічне здоров’я обговорюється вже давно. Метою поточного метааналізу (оцінка декількох досліджень) було визначити вплив споживання соєвих продуктів на фактори ризику серцево-судинних захворювань у пацієнтів з діабетом 2 типу. Було оцінено 22 рандомізованих.
Споживання соєвих продуктів покращує показники серцево-судинної системи у пацієнтів з діабетом 2 типу, показав метааналіз 22 досліджень.
Можливий позитивний вплив соєвих продуктів на кардіометаболічне здоров’я обговорюється вже давно. Метою поточного метааналізу (оцінка декількох досліджень) було визначити вплив споживання соєвих продуктів на фактори ризику серцево-судинних захворювань у пацієнтів з діабетом 2 типу.
Було оцінено 22 рандомізованих контрольованих дослідження.
З цією метою автори дослідження виконують пошук у PubMed, Scopus, Embase та кокранівській бібліотеці за релевантними ключовими словами.
У метааналіз були включені всі рандомізовані контрольовані випробування (РКД),
в яких вивчали вплив споживання соєвих продуктів на фактори ризику серцево-судинних захворювань у пацієнтів з діабетом 2 типу.
Споживання соєвих продуктів призвело до значного зниження сироваткових концентрацій:
- Тригліцериди (різниця: -24,73 мг / дл; 95% довірчий інтервал, ді: від -37,49% до -11,97%)
- Загальний холестерин (різниця: -9,84 мг / дл; 95% ДІ: -15,07, -4,61)
- Холестерин ЛПНЩ (різниця: -6,94 мг / дл; 95% ДІ: від -11,71 до -2,17)
- С-реактивний білок (CRP) (різниця: -1,27 мг / л, 95% ДІ: від -2,39 до -0,16)
Результати показують, що вживання соєвих продуктів може поліпшити параметри серцево-судинної системи у пацієнтів з діабетом 2 типу, особливо у пацієнтів з поганим вихідним профілем ризику.