SlonOgromniy
Пользователь
Вживання занадто гарячої рідини пошкоджує стравохід і гортань.
Сезонне похолодання призводить до збільшення споживання гарячих напоїв. це цілком зрозуміло, що краще зігріє, ніж чашечка свіжозавареного чаю. Особливо, якщо тільки повернувся з вулиці, де сніг, вітер та інші погодні неприємності. І навіть під час прогулянок на свіжому повітрі багато дуже люблять побалувати себе бадьорить напоєм, якщо є можливість роздобути його, не заходячи в приміщення.
Однак, як виявилося, від вживання занадто гарячого чаю та інших аналогічних напоїв все ж слід відмовитися.
“З приводу гарячих напоїв є дослідження, що вони можуть призвести до розвитку онкологічних захворювань, можуть бути пошкоджені стравохід, гортань. Тому ми заварюємо чай не окропом і п’ємо дещо остиглим”,-попередила лікар-дієтолог і гастроентеролог Маргарита Арзуманян в інтерв’ю радіо Sputnik.
Вона пояснила, що чай температурою 40 градусів набагато корисніше, ніж окріп, пити який можна лише з ризиком для життя. Зігріє він нітрохи не гірше.
Сезонне похолодання призводить до збільшення споживання гарячих напоїв. це цілком зрозуміло, що краще зігріє, ніж чашечка свіжозавареного чаю. Особливо, якщо тільки повернувся з вулиці, де сніг, вітер та інші погодні неприємності. І навіть під час прогулянок на свіжому повітрі багато дуже люблять побалувати себе бадьорить напоєм, якщо є можливість роздобути його, не заходячи в приміщення.
Однак, як виявилося, від вживання занадто гарячого чаю та інших аналогічних напоїв все ж слід відмовитися.
“З приводу гарячих напоїв є дослідження, що вони можуть призвести до розвитку онкологічних захворювань, можуть бути пошкоджені стравохід, гортань. Тому ми заварюємо чай не окропом і п’ємо дещо остиглим”,-попередила лікар-дієтолог і гастроентеролог Маргарита Арзуманян в інтерв’ю радіо Sputnik.
Вона пояснила, що чай температурою 40 градусів набагато корисніше, ніж окріп, пити який можна лише з ризиком для життя. Зігріє він нітрохи не гірше.