Йод: норма, в яких продуктах є і навіщо він потрібен організму

• Автор темы Автор темы lando1
  • Дата начала Дата начала

lando1

Пользователь
Лайки
1
Депозит
20.82$
Йод – це мікроелемент, який необхідний людині протягом усього життя, а його нестача призводить до серйозних наслідків.

Він потрібний організму для створення гормонів щитоподібної залози, які допомагають організму виробляти й розподіляти енергію, регулювати температуру тіла, розповіли в Міністерстві охорони здоров'я.

У Центрі громадського здоров'я наголошують, що ці гормони особливо важливі під час вагітності, оскільки необхідні для правильного формування нервової системи плода, та в дитинстві, коли забезпечують нормальний ріст і розвиток.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) називає стан недоотримання йоду (йододефіцит) найпоширенішим у світі захворюванням неінфекційного характеру.

За даними організації, нестача цього елементу є глобальною проблемою для людського здоров'я, адже близько двох мільярдів людей мають підвищений ризик розвитку йододефіцитних захворювань, зокрема раку щитоподібної залози.

Скільки людині потрібно отримувати йоду щодня?

Добова потреба в йоді не така вже й велика, але однозначно вартує вашої уваги та зусиль:

• для дорослих – 150 мкг;
  • під час вагітності та грудного вигодовування – 350 мкг.

Назад
Сверху Снизу