ShmoneyFlow
Тестер
Ексклюзивний коментар стрибуна у висоту для Суспільне Спорт.
Олімпійський чемпіон Парижа-2024 Гаміш Керр вперше в кар'єрі став чемпіоном Діамантової ліги в стрибках у висоту. Фінал сезону Керр завершив з результатом 2.32 м, випередивши у боротьбі за "золото" українця Олега Дорощука.Керр мав перевагу над Дорощуком за спробами після планки у 2.30 метра. Українець спробував перенести висоту з 2.32 м на 2.34 м, утім два вирішальні стрибки не реалізував — і втретє від початку сезону поступився новозеландцю в очних змаганнях.
Керр усьоме за кар'єру виграв на Діамантовій лізі, але вперше зробив це у фіналі найпрестижнішої комерційної серії. А вже у вересні в Токіо стрибун спробує вперше стати чемпіоном світу на відкритому повітрі і додати цей титул до "золота" Олімпійських ігор та світової першості в приміщенні (обидві перемоги — 2024 рік).
Після змагань Керр в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповів, як йому вдалося реабілітуватися після четвертого місця на серпневому етапі в Брюсселі, оцінив драматичний жіночий фіналДіамантової ліги та розповів, чому проводив затяжні перерви між стрибками у спальному мішку.
- Про фінал Діамантової ліги:
"Так, [паузи між стрибками відволікають]. Очевидно, важко, коли доводиться зупинятися і починати знову. Та в цьому моя сила як спортсмена — психологічно я знаю, коли потрібно заспокоїтися і коли знову завестися. Тож так, це розчаровує, але доводиться з цим мати справу"."Так, гадаю, [у фіналі] я був дуже впевнений. Це був тривалий сезон, у мене були певні незадовільні результати, та, гадаю, вони дозволили мені вирости як атлету. І зараз, коли це потрібно, ці хороші стрибки нарешті виникають. Перед чемпіонатом світу маю багато впевненості.
- Про чемпіонат світу і різницю у виступах на різних континентах:
"Це будуть, очевидно, зовсім інші змагання [на ЧС-2025]. Буде 36-38 градусів, 85% вологості. Тут зараз 20 градусів та йде дощ. Тож, гадаю, в цьому ключова різниця. Але я також знаю, що якщо добре стрибаю тут, то і в Токіо виступатиму теж доволі непогано".
- Чому фінішував поза подіумом у Брюсселі:
"Так, два дні тому я буквально пішов у крамницю та придбав [спальний мішок], бо подорожую вже два місяці. Мав увесь літній одяг, але не теплий, тому потрібно було його придбати. Очевидно, це спрацювало. Не знаю, чи братиму його до Токіо, але з ним будуть пов'язані хороші спогади, це точно."Ти або перемагаєш, або засвоюєш урок — це моя мантра. Я там не переміг, тож засвоїв урок. Я був доволі втомлений там після Сілезії, де стрибнув 2.33 м. І якщо чесно, я не був готовий до того, як буде холодно — це для мене була велика проблема. Саме тому я пішов і купив спальний мішок та всі ці теплі речі, аби переконатися, що все готове".
Тож так, ти з цього вчишся і рухаєшся далі. Тепер ми тут ведемо трохи іншу розмову, яку мені подобається вести".
- Про фінал жіночих стрибків у висоту
"Ми завжди прагнемо стрибати якомога вище. Я розумію, що 2.04 метра проти 2.32 м [у чоловіків] — це, можливо, більше вражає. Але справа ще й тому, з ким ти змагаєшся та що відбувається на турнірі. Якби ми мали умови, як дівчата вчора, можливо, все було б інакше. Але це дуже надихає — дивитися їхні змагання і те, як високо вони летіли"."Надзвичайно добре стрибали Магучіх та Левченко. Юлія вперше за довгий час підкорила два метри, Нікола [Оліслагерс] стрибнула 2.04 метра. Це було чудово. Дуже захопливо думати, хто переможе у Токіо".