- Деякі з продуктів, що вирощуються на городі, можуть накопичувати значні кількості пестицидів. Найсхильніші до накопичення токсинів продукти - це горох і насіння соняшнику.
За словами фахівця, використання пестицидів широко поширене серед сучасних сільгоспвиробників — отруйні речовини використовуються для боротьби із хворобами та комахами-шкідниками. Пестициди проникають у рослини, разом з якими потрапляють до людського організму, провокуючи найрізноманітніші проблеми зі здоров'ям
"Залишкові пестициди сьогодні дуже часто містяться у продуктах харчування. Особливу обережність потрібно проявляти з фруктами та овочами, в яких може бути концентрація хімікатів, що зашкалює. Дуже багато залишкових токсинів у гороху та насінні соняшнику — тобто і в соняшниковій олії. Це пояснюється тим, що перед збиранням соняшник та горох обробляють спеціальними речовинами, щоб зберегти врожай.