- Френсіс Суарес прокоментував обвал на крипторинку.
- Він заявив, що це його не турбує, оскільки він отримував частину своєї зарплати в біткоїнах, коли курс був $30 000.
- Його портфель, як і раніше, «у плюсі» на 300%.
Мер Маямі Френсіс Суарес заявив в ефірі Fox Business, що його не турбують коливання криптовалютного ринку. Зарплата політика в біткоїні нібито зросла на 300%.
Нагадаємо, Суарес заявив про те, що отримуватиме принаймні частину своєї зарплати мера в біткоїнах у листопаді 2021 року. У липні 2024 року видання Miami Herald зазначило, що його ставка становить $97 000 в рік, а статки — $4,45 млн.
На момент написання немає точного підтвердження, що Суарес, як і раніше, отримує зарплату або її частину в біткоїнах.
В ефірі Fox Business мер Маямі виступив з полів конференції America Business Forum, який відвідає, зокрема, президент США Дональд Трамп. На запитання ведучого про те, чи турбує його обвал на крипторинку, Суарес відповів наступне:
«Ні, оскільки я отримав виплату [в біткоїнах] по $30 000. Так що це, як і раніше, зростання на 300%. Коли він [курс] був вище $120 000, то приріст становив 400%».
Мер зазначив, що його не турбують щоденні коливання ринку. Біткоїн він називає макроекономічним хедж-активом, у який вірять люди і чия грошова функція записана в коді.
«Тож ні, мене це не турбує. Мене більше цікавить ця “цифрова революція”, те, куди рухаються децентралізовані системи, криптовалюта, ШІ. Це ті теми, які ми будемо обговорювати на America Business Forum», — резюмував він.
Судячи з контексту заяви, Суарес отримав частину своєї зарплати в біткоїнах, коли курс активу становив $30 000. Однак до цих значень актив опустився на початку 2022 року, у розпал так званої криптозими.
Суарес же заявляв, що отримає частину зарплати в листопаді 2021 року, коли курс активу коливався від $65 000 до $50 000.
У листопаді 2022 року він заявив, що, як і раніше, отримує частину зарплати в біткоїнах. Можливо Суарес мав на увазі, що середня закупівельна ціна його портфеля становить $30 000, однак це не підтверджено офіційно.
Крім нього зарплату в біткоїнах отримував колишній мер Нью-Йорка Ерік Адамс. Він поступився своїм кріслом соціалісту Зохрану Мамдані, який переміг на недавніх виборах.
Суарес згадав його, зазначивши, що курс політика йде врозріз із традиційними цінностями США, зокрема капіталізмом, свободою кожного і можливостями для особистого зростання.