Налбуфінова лихоманка в Україні. Хто заробляє, коли іншим болить ч3

• Автор темы Автор темы jamajka
  • Дата начала Дата начала

jamajka

Про-Тестер
Лайки
3,235
Депозит
15.01$
Оператор засобів радіоелектронної боротьби Володимир Кушнір став одним із тих, хто постраждав від налбуфіну. Чоловік отримав травму у 2023 році під час одного з бойових виїздів. Коли стан Володимира погіршився, військовий медик вколов йому налбуфін. Вже за мить Володимир втратив свідомість.
Я розплющив очі, я вже був під апаратурою. У реанімації я пробув приблизно два дні. У лікарні лежав фактично три тижні. Там ще були наслідки, проблеми з тиском так само. Саме від цього препарату у мене кома була. Мені сказали, що я впав у кому через те, що у мене зупинилися легені”, — розповідає Володимир.

Залежність

В інструкціях до налбуфіну вказано, що при тривалому застосуванні він може викликати як фізичну, так і психічну залежність, а також розвиток толерантності, що за ступенем схожості не відрізняється від інших похідних морфіну. Це означає, що з часом організм звикає до препарату, і для досягнення того самого ефекту потрібне збільшення дози, що підвищує ризик зловживання та виникнення синдрому відміни при припиненні прийому.

Раніше в інструкціях до препарату виробники попереджали, що лікарський засіб не можна використовувати більше трьох днів без призначення лікаря. Зараз це застереження зникло.

Суспільне попілкувалося з людьми, які мають досвід вживання налбуфіну місяцями і навіть роками. Один із них — Антон Кучерявий, стрілець 3-го окремого батальйону Української добровольчої армії "Волинь". Навесні 2023 року він отримав численні тяжкі поранення під час бойових дій у Великій Новосілці на Донеччині, переніс 13 операцій і важкий період реабілітації. Перебуваючи у лікарні, чоловік зрозумів, що не може заснути без уколу знеболювального, яке йому призначили лікарі. На четвертий місяць лікування він дізнався, що це знеболювальне – налбуфін.
1756414090312.webp

Ну хоть какие-то новости в городе.

Назад
Сверху Снизу