SlonOgromniy
Пользователь
Американське Consumer Reports виявило підвищений рівень свинцю у частині продуктів Bubble Tea. Небезпека криється у кульках тапіоки, виготовлених із крохмалю касави, що здатен поглинати важкі метали з ґрунту.
Також кульки тапіоки можуть спричиняти затримку спорожнення шлунка або навіть кишкову непрохідність, що проявляється нудотою, блювотою та болем у животі, особливо в людей із порушеним травленням.
Окремо медики застерігають про небезпеку для нирок: торік на Тайвані лікарі видалили понад 300 каменів у 20-річної жінки, яка регулярно пила Bubble Tea замість води.
Кульки тапіоки також несуть ризик задухи. Відомі випадки, коли маленькі діти й навіть дорослі задихалися, потягнувши кульки через соломинку.
Не менш тривожний аспект — надмірний цукор. У більшості таких напоїв — 20–50 г цукру, що дорівнює або перевищує банку Coca-Cola. Дослідження пов’язують це з дитячим ожирінням, діабетом 2 типу та жировою хворобою печінки.
Вчені також зафіксували асоціацію частого споживання Bubble Tea з підвищеною тривожністю, втомою та професійним вигоранням у дорослих, а також із симптомами депресії у дітей.
Лікарі наголошують: напій не потрібно забороняти, але варто сприймати його як рідкісний десерт. Також рекомендують пити без соломинки — це зменшує ризик задухи та дозволяє краще контролювати потрапляння кульок до рота.
Наприкінці 2024 року вчені США виявили нову мутацію пташиного грипу, завдяки якій він може краще пристосовуватися до дихальних шляхів людини. Також тривогу викликають випадки зараження серед котів.
Раніше Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA) попередило про ризик широкомасштабної пандемії пташиного грипу, оскільки люди не мають імунітету проти вірусу.
Новий штам небезпечного пташиного грипу H5N1 став причиною загибелі майже цілого покоління морських слонів.
Також кульки тапіоки можуть спричиняти затримку спорожнення шлунка або навіть кишкову непрохідність, що проявляється нудотою, блювотою та болем у животі, особливо в людей із порушеним травленням.
Окремо медики застерігають про небезпеку для нирок: торік на Тайвані лікарі видалили понад 300 каменів у 20-річної жінки, яка регулярно пила Bubble Tea замість води.
Кульки тапіоки також несуть ризик задухи. Відомі випадки, коли маленькі діти й навіть дорослі задихалися, потягнувши кульки через соломинку.
Не менш тривожний аспект — надмірний цукор. У більшості таких напоїв — 20–50 г цукру, що дорівнює або перевищує банку Coca-Cola. Дослідження пов’язують це з дитячим ожирінням, діабетом 2 типу та жировою хворобою печінки.
Вчені також зафіксували асоціацію частого споживання Bubble Tea з підвищеною тривожністю, втомою та професійним вигоранням у дорослих, а також із симптомами депресії у дітей.
Лікарі наголошують: напій не потрібно забороняти, але варто сприймати його як рідкісний десерт. Також рекомендують пити без соломинки — це зменшує ризик задухи та дозволяє краще контролювати потрапляння кульок до рота.
Наприкінці 2024 року вчені США виявили нову мутацію пташиного грипу, завдяки якій він може краще пристосовуватися до дихальних шляхів людини. Також тривогу викликають випадки зараження серед котів.
Раніше Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA) попередило про ризик широкомасштабної пандемії пташиного грипу, оскільки люди не мають імунітету проти вірусу.
Новий штам небезпечного пташиного грипу H5N1 став причиною загибелі майже цілого покоління морських слонів.