Насіння гарбуза багате на корисні жири, рослинні білки та клітковину

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.33$
Насіння гарбуза - це невеликий, але потужний інгредієнт, який слід споживати. Насіння гарбуза багате на корисні для серця жири, рослинні ліки, клітковину та необхідні мінерали, а також широкий спектр науково підтверджених переваг для здоров’я. Про це пише Eating Well, яке назвало переваги такого продукту.

Може сприяти здоров’ю серця

Гарбузове насіння є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які відомі тим, що підвищують рівень холестерину HDL, що часто називають "хорошим", адже він виводить холестерин з крові й транспортує його до печінки, допомагаючи зменшити ризик серцевих захворювань.

Допомагає підтримувати здоровий рівень цукру в крові

Гарбузове насіння багате на білок та клітковину, що допомагає запобігти різким стрибкам рівня цукру в крові. Завдяки цьому воно є чудовим варіантом перекусу для людей, які страждають на діабет, або тих, хто хоче уникнути енергетичного спаду.

Може сприяти кращому сну

Насіння гарбуза є гарним джерелом магнію - мінералу, який допомагає розслабити м?язи та покращує якість сну. Крім того, воно містить триптофан, амінокислоту, яка допомагає виробляти серотонін та мелатонін, що сприяють спокійному сну.

"Вони є чудовою закускою перед сном", - додала дієтолог Маггі Міхалчик.

Може сприяти здоров’ю гормональної системи

"Гарбузове насіння чудово підходить жінкам, оскільки є хорошим джерелом цинку, який сприяє здоров’ю гормональної системи, допомагаючи регулювати прогестерон. Воно також містить фітоестрогени, які можуть допомогти регулювати активність естрогену", - підкреслила вона.

Чи можна всім їсти гарбузове насіння?

Зазвичай гарбузове насіння більшість людей переносить добре та легко вводить у збалансований раціон.

"Однак якщо у вас алергія на насіння або певні проблеми з травленням, наприклад дивертикуліт, перед вживанням насіння варто проконсультуватися з лікарем", - зауважила Лорен Манакер, магістр наук, зареєстрований дієтолог, ліцензований клінічний експерт з харчування.
 
Назад
Сверху Снизу