Не тільки клітковина. Учені назвали ще один продукт, що впливає на здоров’я кишківника

  • Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Регистрация
5/11/25
Сообщения
475
Репутация
-7
Лайки
22
Депозит
2.58$
Клітковину зазвичай вважають головним союзником здоров’я кишківника, але є ще один потужний гравець, якому приділяють менше уваги — омега-3 поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК).
Ці корисні жири підтримують різноманітність і баланс мікробіома кишечника. Джерелами омега-3 слугують лосось, тунець, сардини, волоські горіхи, соєві боби, а також насіння льону, чіа та конопель.
За словами дієтологині Кейті Хедлі, омега-3 сприяють зростанню «дружніх» бактерій і зменшують запалення слизової кишківника. А отже, включення цих жирів у раціон може стати ключем до гармонійної роботи травної системи.

Чому омега-3 важливі для кишечника

1. Підтримка кишкового бар'єру.

Омега-3 зміцнюють слизову оболонку кишечника, запобігаючи проникненню шкідливих бактерій і розвитку запалень. Це допомагає налагодити обмін речовин і зменшити неприємні симптоми з боку ШКТ.

2. Здорова мікрофлора.

Регулярне споживання омега-3 сприяє росту корисних мікробів, які виробляють коротколанцюгові жирні кислоти. Вони живлять стінки кишечника і знижують запалення, допомагаючи підтримувати здорове травлення.

3. Протизапальна дія.

Дослідження показують, що омега-3 знижують рівень цитокінів — молекул, що викликають запалення. Це особливо важливо для тих, хто страждає на хронічні захворювання ШКТ.

Крім того, продукти з омега-3 часто багаті й іншими корисними речовинами. Наприклад, насіння льону та чіа містить багато клітковини, яка підтримує мікробіом.
 
Клітковину зазвичай вважають головним союзником здоров’я кишківника, але є ще один потужний гравець, якому приділяють менше уваги — омега-3 поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК).
Ці корисні жири підтримують різноманітність і баланс мікробіома кишечника. Джерелами омега-3 слугують лосось, тунець, сардини, волоські горіхи, соєві боби, а також насіння льону, чіа та конопель.
За словами дієтологині Кейті Хедлі, омега-3 сприяють зростанню «дружніх» бактерій і зменшують запалення слизової кишківника. А отже, включення цих жирів у раціон може стати ключем до гармонійної роботи травної системи.

Чому омега-3 важливі для кишечника

1. Підтримка кишкового бар'єру.

Омега-3 зміцнюють слизову оболонку кишечника, запобігаючи проникненню шкідливих бактерій і розвитку запалень. Це допомагає налагодити обмін речовин і зменшити неприємні симптоми з боку ШКТ.

2. Здорова мікрофлора.

Регулярне споживання омега-3 сприяє росту корисних мікробів, які виробляють коротколанцюгові жирні кислоти. Вони живлять стінки кишечника і знижують запалення, допомагаючи підтримувати здорове травлення.

3. Протизапальна дія.

Дослідження показують, що омега-3 знижують рівень цитокінів — молекул, що викликають запалення. Це особливо важливо для тих, хто страждає на хронічні захворювання ШКТ.

Крім того, продукти з омега-3 часто багаті й іншими корисними речовинами. Наприклад, насіння льону та чіа містить багато клітковини, яка підтримує мікробіом.
Буду знать , было полезно прочитать .
 
Назад
Сверху Снизу