Мозок вважається найскладнішим органом. Від його злагодженої роботи залежать усі процеси в нашому організмі. Вочевидь, що треба особливо дбати про його здоров"я в будь-якому віці.
Дедалі частіше з"являється інформація, що навіть молоді люди скаржаться на погану пам"ять, часту відсутність концентрації та розсіяну увагу. Фахівці рекомендують не лише більше читати та розвивати пам"ять, а й готувати сніданки для молодості мозку.
Нейробіолог Роберт Лав назвав продукти, які, на його думку, слід звести до мінімуму, якщо ви хочете захистити свій мозок, пише shefinds.com.
"Мозок дуже чутливий до запалення, яке може порушити його нормальне функціонування. Деякі продукти, особливо з високим вмістом рафінованого цукру, шкідливих жирів і штучних добавок, можуть спричиняти запалення в організмі, що призводить до окисного стресу і пошкодження клітин мозку, погіршуючи когнітивні здібності та збільшуючи ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера", - йдеться в публікації.
Продукти, які шкідливі для мозку
Рафінований цукор.
За словами нейробіолога, такий цукор "жахливий для мозку". Він сприяє діабету 2 типу, провокує запалення і прискорює старіння.
Олія з насіння (арахісова, кукурудзяна, соняшникова, рапсова олія).
Це ще один "запальний" інгредієнт, який може бути шкідливим для здоров’я мозку. За словами фахівця, вживання цих олій "збільшує ризик майже усіх хронічних захворювань, від хвороб серця до діабету та багатьох видів раку".
Яєчні білки.
Як зазначив нейробіолог, яєчні білки знижують засвоєння біотину (вітамін B7), який важливий для росту, волосся, шкіри та нігтів, а також підтримує мозок, сприяючи загальному неврологічному здоров"ю. Біотин відіграє важливу роль у різних метаболічних процесах, які можуть впливати на роботу мозку.
Підтримувати здоров"я мозку просто
Регулярні фізичні вправи, вживання достатньої кількості води, правильне управління стресом та якісний сон є важливими звичками для збереження оптимальної функції мозку.
Дедалі частіше з"являється інформація, що навіть молоді люди скаржаться на погану пам"ять, часту відсутність концентрації та розсіяну увагу. Фахівці рекомендують не лише більше читати та розвивати пам"ять, а й готувати сніданки для молодості мозку.
Нейробіолог Роберт Лав назвав продукти, які, на його думку, слід звести до мінімуму, якщо ви хочете захистити свій мозок, пише shefinds.com.
"Мозок дуже чутливий до запалення, яке може порушити його нормальне функціонування. Деякі продукти, особливо з високим вмістом рафінованого цукру, шкідливих жирів і штучних добавок, можуть спричиняти запалення в організмі, що призводить до окисного стресу і пошкодження клітин мозку, погіршуючи когнітивні здібності та збільшуючи ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера", - йдеться в публікації.
Продукти, які шкідливі для мозку
Рафінований цукор.
За словами нейробіолога, такий цукор "жахливий для мозку". Він сприяє діабету 2 типу, провокує запалення і прискорює старіння.
Олія з насіння (арахісова, кукурудзяна, соняшникова, рапсова олія).
Це ще один "запальний" інгредієнт, який може бути шкідливим для здоров’я мозку. За словами фахівця, вживання цих олій "збільшує ризик майже усіх хронічних захворювань, від хвороб серця до діабету та багатьох видів раку".
Яєчні білки.
Як зазначив нейробіолог, яєчні білки знижують засвоєння біотину (вітамін B7), який важливий для росту, волосся, шкіри та нігтів, а також підтримує мозок, сприяючи загальному неврологічному здоров"ю. Біотин відіграє важливу роль у різних метаболічних процесах, які можуть впливати на роботу мозку.
Підтримувати здоров"я мозку просто
Регулярні фізичні вправи, вживання достатньої кількості води, правильне управління стресом та якісний сон є важливими звичками для збереження оптимальної функції мозку.