SlonOgromniy
Пользователь
Від холодної та освіжаючої холодної кави та кави з льодом до гарячого чаю, нове дослідження показує, що температура напоїв може впливати на ваш настрій, травлення та сон.
Читайте також:
Задоволення та користь. Чи варто додавати імбир до кави — і чим це може бути корисно
Нещодавно опубліковане дослідження в Британському журналі харчування виявило, що температура напоїв та їжі має чіткий зв’язок з дискомфортом у кишечнику, тривогою та безсонням. Розвітка, яку проводив Університет штату Сан-Дієго, включала 400 дорослих європеоїдної або азійської раси в США та виявило кореляцію між температурою споживаної їжі та напоїв та психічним здоров’ям і здоров’ям травлення (що давно визнано в традиційній азійській медицині).
Результати дослідження показують, що вибір холодних напоїв у теплі місяці спричиняє підвищену тривожність та порушення сну, тоді як вживання тепліших напоїв у холодні місяці пов’язане з нижчим рівнем тривожності, депресії та меншою кількістю скарг на травлення. Нещодавно опубліковане дослідження знаменує собою важливий зсув, оскільки це перше дослідження в США, яке безпосередньо пов’язує споживання холодних та гарячих напоїв з різними наслідками для здоров’я. Результати дослідження також відрізнялися між азіатськими та європеоїдними учасниками.
За словами дослідників, наступним кроком є подальше вивчення того, як споживання гарячої та холодної їжі та напоїв може впливати на ці фактори в більш контрольованих дослідженнях. Враховуючи, що споживання холодної та гарячої їжі є значною частиною повсякденного життя людей, подальші результати дослідження можуть суттєво змінити те, як споживачі роблять щоденний вибір щодо здоров’я.
Читайте також:
Задоволення та користь. Чи варто додавати імбир до кави — і чим це може бути корисно
Нещодавно опубліковане дослідження в Британському журналі харчування виявило, що температура напоїв та їжі має чіткий зв’язок з дискомфортом у кишечнику, тривогою та безсонням. Розвітка, яку проводив Університет штату Сан-Дієго, включала 400 дорослих європеоїдної або азійської раси в США та виявило кореляцію між температурою споживаної їжі та напоїв та психічним здоров’ям і здоров’ям травлення (що давно визнано в традиційній азійській медицині).
Результати дослідження показують, що вибір холодних напоїв у теплі місяці спричиняє підвищену тривожність та порушення сну, тоді як вживання тепліших напоїв у холодні місяці пов’язане з нижчим рівнем тривожності, депресії та меншою кількістю скарг на травлення. Нещодавно опубліковане дослідження знаменує собою важливий зсув, оскільки це перше дослідження в США, яке безпосередньо пов’язує споживання холодних та гарячих напоїв з різними наслідками для здоров’я. Результати дослідження також відрізнялися між азіатськими та європеоїдними учасниками.
За словами дослідників, наступним кроком є подальше вивчення того, як споживання гарячої та холодної їжі та напоїв може впливати на ці фактори в більш контрольованих дослідженнях. Враховуючи, що споживання холодної та гарячої їжі є значною частиною повсякденного життя людей, подальші результати дослідження можуть суттєво змінити те, як споживачі роблять щоденний вибір щодо здоров’я.