Позитивно впливає на серце, мозок та шкіру: 7 причин від дієтологині додати авокадо до раціону

  • Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
757
Репутация
0
Лайки
13
Депозит
7.23$
Авокадо – це більше, ніж просто смачний інгредієнт чи додаток до страв. Цей плід став одним із найпопулярніших у дієтології завдяки своїм унікальним властивостям. Попри високу калорійність, авокадо містить багато поживних речовин, що позитивно впливають на наш організм.

Для Cleveland Clinic лікарка-дієтологиня Джулія Зумпано розповіла про користь авокадо та чому його варто додавати до раціону харчування.

Поживна цінність авокадо

100 грамів авокадо (одна його половина) містить:

  • 160 калорій;
  • 2 грами білка;
  • майже 15 грамів жиру;
  • 8,5 грамів вуглеводів;
  • 6,7 грама клітковини;
  • менше 1-1,5 грама цукру.
Плід також містить такі корисні поживні речовини, як-от вітаміни B6, С, Е, К1, а також фолат, калій та мідь.

Окрім того, авокадо має велику кількість мононенасичених жирів (так званих "корисних" жирів). Хоча більшість фруктів солодкі через високий вміст цукру, авокадо вирізняється низьким рівнем солодкості.

"В одному авокадо міститься менше 1,5 грама цукру, тоді як в одному яблуці, для порівняння, – близько 19 грамів", – зазначила Джулія Зумпано.
 
Назад
Сверху Снизу