Часник
Лікарі радять додавати часник у ваші улюблені страви і їсти його якомога частіше, так як сполуки сірки, які містяться в ньому здатні стимулювати природні захисні властивості імунної системи. Дослідження показують, що регулярне вживання часнику здатні знизити ризик розвитку раку шлунка на 12%.
Броколі
Капуста броколі ще один суперфуд, здатний запобігти ризику розвитку небезпечного захворювання. Але лікарі попереджають: ні в якому разі не можна готувати її у мікрохвильовці, так як при цьому руйнується до 97% рослинних флавонідів, які захищають наш організм.
Бразильський горіх
Цитрусові
Регулярне вживання лимонів, апельсинів і грейпфрутів істотно знижує ризик розвитку раку гортані, шлунка, а також порожнини рота. Крім того, цитрусові допомагають знизити ризик розвитку раку стравоходу.
Чорниця
Мабуть, найкорисніша ягода — адже в ній дуже багато антиоксидантів, здатних нейтралізувати дію вільних радикалів, які ушкоджують здорові клітини здатні привести до небезпечних захворювань, в тому числі раку. Дослідження показують, що свої корисні властивості чорниця зберігає не тільки в свіжому вигляді, але і в сушеному, замороженому, а також в джемах.