Черемша, вона ж дика цибуля, дозріває навесні, тому багато людей одразу включають її до свого раціону. Однак лікарі рекомендують декому не поспішати цього робити.Якщо їсти черемшу у сирому вигляді, наприклад, додавати до салатів, вона допоможе покрити дефіцит вітамінів, які вкрай необхідні організмові. Ця смачна рослина містить потужну частку вітамінів С і групи В, кальцію, заліза і фосфору, тому корисна практично для всіх систем організму. Однак «весняну цибулю» не можна їсти деяким категоріям людей, і ось чому.
Кому в жодному разі не можна їсти черемшу: поради лікарів
- Медики рекомендують перед вживанням черемші перевірити, чи немає на неї алергічної реакції, бо вона містить сильний алерген.
- Не можна вживати черемшу тим, хто має проблеми із ШКТ, зокрема гастрит і виразку.
- Тим людям, які приймають антикоагулянти, також варто утриматися від вживання продукту. Бо черемша має здатність розріджувати кров.
- Також не слід вживати черемшу вагітним жінкам і тим, хто годує грудним молоком.
- Не можна їсти черемшу дітям до трьох років.