Стейк не має бути частиною повсякденного раціону

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.34$
Одними з найбільш поширеніших і небезпечніших є хвороби серця. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю. Але є й чинники, на які вплинути не можна - наприклад, вік. Тому так важливо керувати тим, що у ваших силах, зазначає кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії.

Одним із головних факторів ризику є харчування. Кардіологи сходяться на думці, що після 50 років варто обмежити в раціоні червоне м’ясо.

"Стейк містить багато насичених жирів і підвищує рівень холестерину", - пояснює доктор Супріті Бехурія. Як повідомляє видання Parade, підвищений рівень "поганого" холестерину сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.

"Стейк може посилювати запалення в організмі, що також підвищує ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу", говорить доктор Чен. Крім того, жирні шматки м"яса збільшують ймовірність набору ваги, що знову підвищує навантаження на серце.

Доктор Бехурія зазначає, що з віком частіше зустрічаються такі патології, як ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь, інфаркт міокарда.

Дієта після 50 - що радять лікарі

За словами доктора Чена, варто віддавати перевагу рибі (наприклад, лососю), а також рослинним джерелам білка - бобовим, сочевиці, горіхам. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.І все ж повністю виключати стейк не обов"язково.

"Іноді, з особливої нагоди, його можна дозволити, але він не має бути частиною повсякденного раціону", - підкреслює доктор Бехурія.
Стейк не має бути частиною повсякденного раціону
 
должен быть баланс между зеленью и мясом
 
ну вообще логично, грузит сильно желудок, лучше отваренное мяско каждый день и то разное всегда
 
Назад
Сверху Снизу