SlonOgromniy
Пользователь
Як і будь-який крохмалистий продукт, картопля відмінно вбирає олію та соус, тому в поєднанні з жирами її калорійність підвищується у рази. Має значення сорт картоплі, час збирання і навіть спосіб нарізки. Чим більша площина зіткнення з жирами, тим більше олії вбере в себе картопля. Картопля шматочками в духовці та картопля фрі матимуть різну жирність. До того ж картоплю часто їдять не лише смаженою в олії, але й у поєднанні з жирними продуктами: сметаною, оселедцем, сиром тощо. Це підвищує її смакові якості і хочеться з'їсти більше.
То як краще вживати картоплю?
1-ше місце. Відварена або запечена у шкірці, охолоджена. Після охолодження частина крохмалів перетворюється на резистентну форму. Резистентний крохмаль не засвоюється в нашому організмі і є їжею для бактерій у кишківнику, тим самим покращуючи стан мікробіоти.
2-ге місце. Відварена або запечена у шкірці, не охолоджений. Картопля у складі страв – чудовий спосіб додати вуглеводів у раціон.
3-тє місце. Нарізана скибочками та запечена у шкірці. Запікати картоплю краще за невисоких температур з додаванням невеликої кількості рослинної олії. Найкраще додавати нерафіновану олію вже наприкінці приготування, без термічного нагріву.
То як краще вживати картоплю?
1-ше місце. Відварена або запечена у шкірці, охолоджена. Після охолодження частина крохмалів перетворюється на резистентну форму. Резистентний крохмаль не засвоюється в нашому організмі і є їжею для бактерій у кишківнику, тим самим покращуючи стан мікробіоти.
2-ге місце. Відварена або запечена у шкірці, не охолоджений. Картопля у складі страв – чудовий спосіб додати вуглеводів у раціон.
3-тє місце. Нарізана скибочками та запечена у шкірці. Запікати картоплю краще за невисоких температур з додаванням невеликої кількості рослинної олії. Найкраще додавати нерафіновану олію вже наприкінці приготування, без термічного нагріву.