Ваше волосся може розповісти про вас чимало цікавого: вчені

• Автор темы Автор темы SlonOgromniy
  • Дата начала Дата начала

SlonOgromniy

Пользователь
Лайки
22
Депозит
2.58$
Експерти стверджують, що зовнішній вигляд волосся свідчить не лише про стиль, смак чи охайність людини. Воно є одним із ключових показників здоров’я. За станом волосся можна судити, приміром, про те, скільки ви спите, чи правильно харчуєтесь і навіть чи загрожує вам інфаркт?

Отже, що ваша шевелюра (чи її відсутність) може про вас розповісти?

Довге та здорове волосся​

Якщо у вас довге, густе і здорове волосся, слід завдячувати не лише шампуню. Все це означає, що ви у чудовій фізичній формі, а також маєте добре психічне здоров’я.

Дерматолог Христос Ціоціос із Королівського коледжу Лондона розповів виданню Daily Mail: «Гарне волосся є наслідком здорового харчування, що передбачає оптимальний рівень всіх необхідних вітамінів та мікроелементів».

А якщо коли-небудь люди зі зразковим волоссям здавалися вам щасливішими за інших, ви не помилялися. Доктор Ціоціос зазначив, що здорове волосся, як правило, є ознакою того, що людина уникає гострих стресів.

Тонке волосся​

Якщо густе волосся може свідчити про міцне здоров’я, витончене або пошкоджене вказує на низку проблем. Коли волосся починає випадати або стоншуватись ближче до шкіри голови, це сигналізує про дефіцит в організмі поживних речовин. Таких, зокрема, як мідь, цинк, залізо або вітаміни групи В.

Залізо відіграє важливу роль в утворенні білка гемоглобіну, що переносить кисень до тканин організму. Порушене вироблення гемоглобіну означає, що до волосяних фолікулів надходить менше кисню. Це призводить до витончення волосся і, зрештою, до їх випадіння.

Назад
Сверху Снизу