Яскраві зовні та кислі всередині, лимони зазвичай не займають центрального місця у наших фруктових вазах. Однак за вмістом поживних речовин вони не поступаються жодним іншим фруктам.
Є безліч простих способів збільшити щоденне споживання лимону – наприклад, додачи його до води, домашніх соусів чи маринадів. Також лимон чудово поєднується з морепродуктами, пастою, овочами-гриль і навіть десертами.
Про користь цих кислих жовтих плодів розповіла Сleveland Сlinic сертифікована дієтологиня Джулія Цумпано.
"У лимонах багато вітаміну C, клітковини та рослинних сполук. Саме речовини, які роблять лимони кислими, можуть зміцнювати імунітет, зменшувати оксидативний стрес і знижувати ризик утворення каменів у нирках", – каже Цумпано.
Лимони також належать до фруктів із низьким глікемічним індексом, тобто вони не викликають різкого підвищення рівня цукру в крові.
За даними Міністерства сільського господарства США, один великий лимон без шкірки містить приблизно:
Є безліч простих способів збільшити щоденне споживання лимону – наприклад, додачи його до води, домашніх соусів чи маринадів. Також лимон чудово поєднується з морепродуктами, пастою, овочами-гриль і навіть десертами.
Про користь цих кислих жовтих плодів розповіла Сleveland Сlinic сертифікована дієтологиня Джулія Цумпано.
Яка харчова цінність лимонів?
Лимони та лимонний сік містять низку вітамінів і мінералів, яких потребує організм для підтримання здоров’я."У лимонах багато вітаміну C, клітковини та рослинних сполук. Саме речовини, які роблять лимони кислими, можуть зміцнювати імунітет, зменшувати оксидативний стрес і знижувати ризик утворення каменів у нирках", – каже Цумпано.
Лимони також належать до фруктів із низьким глікемічним індексом, тобто вони не викликають різкого підвищення рівня цукру в крові.
За даними Міністерства сільського господарства США, один великий лимон без шкірки містить приблизно:
- 24 ккал;
- 7,8 г вуглеводів;
- 0,25 г жиру;
- 2,35 г клітковини;
- 0,92 г білка;
- 1,68 мг натрію;
- 2,1 г цукру.