Від захисту клітин до профілактики каменів у нирках: 5 причин додати лимони у свій раціон

  • Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
757
Репутация
0
Лайки
13
Депозит
7.29$
Яскраві зовні та кислі всередині, лимони зазвичай не займають центрального місця у наших фруктових вазах. Однак за вмістом поживних речовин вони не поступаються жодним іншим фруктам.

Є безліч простих способів збільшити щоденне споживання лимону – наприклад, додачи його до води, домашніх соусів чи маринадів. Також лимон чудово поєднується з морепродуктами, пастою, овочами-гриль і навіть десертами.

Про користь цих кислих жовтих плодів розповіла Сleveland Сlinic сертифікована дієтологиня Джулія Цумпано.

Яка харчова цінність лимонів?

Лимони та лимонний сік містять низку вітамінів і мінералів, яких потребує організм для підтримання здоров’я.

"У лимонах багато вітаміну C, клітковини та рослинних сполук. Саме речовини, які роблять лимони кислими, можуть зміцнювати імунітет, зменшувати оксидативний стрес і знижувати ризик утворення каменів у нирках", – каже Цумпано.

Лимони також належать до фруктів із низьким глікемічним індексом, тобто вони не викликають різкого підвищення рівня цукру в крові.

За даними Міністерства сільського господарства США, один великий лимон без шкірки містить приблизно:

  • 24 ккал;
  • 7,8 г вуглеводів;
  • 0,25 г жиру;
  • 2,35 г клітковини;
  • 0,92 г білка;
  • 1,68 мг натрію;
  • 2,1 г цукру.
А також 44,5 мг вітаміну C – майже половину денної норми.
 
Я осторожно тем у кого проблемы с ЖКТ
 
Назад
Сверху Снизу