Вишня добре втамовує спрагу, покращує апетит і травлення, а крім того – містить величезну кількість корисних речовин. Вітаміни А, В1, В6, С, калій, кальцій, залізо, мідь, магній – лише частина того, що отримує організм разом із вживанням цієї смачної ягоди. Чим ще корисна вишня? І чи може вона зашкодити? Читайте в матеріалі
Вишню називають ягодою молодості. Вона багата антиоксидантами і слугує профілактикою хвороб, пов’язаних зі старінням організму. Колосальна користь вишні в тому, що вона зміцнює серцево-судинну і нервову системи, зір, потенцію і знижує рівень холестерину в крові. На цьому корисні властивості цієї смачної ягоди не закінчуються.
Вишня майже не викликає алергію, через що цю ягоду однією з перших вводять у дитячий раціон. Вона має протизапальну дію, допомагає зняти симптоми застуди і нормалізує психоемоційний стан.
Висохлий сік дерева вишні (клей) широко використовують в приготуванні лікарських засобів, а з сухого листя роблять відвар, корисний для хворих на гепатит. Крім того, вишня добре зупиняє кров. При травмах та кровотечах застосовують відвар зі свіжого листя.
Головне правило – їсти вишню в нормальній кількості та харчуватися в цілому збалансовано! Тоді соковита ягода приноситиме вашому здоров’ю максимум користі.
Вишню називають ягодою молодості. Вона багата антиоксидантами і слугує профілактикою хвороб, пов’язаних зі старінням організму. Колосальна користь вишні в тому, що вона зміцнює серцево-судинну і нервову системи, зір, потенцію і знижує рівень холестерину в крові. На цьому корисні властивості цієї смачної ягоди не закінчуються.
Користь вишні
Вишня володіє унікальним вітамінно-мінеральним комплексом:- бета-каротин
- вітаміни А, С, РР
- калій
- кальцій
- магній
- залізо
- фолієва кислота
- пектини
- антоціани
- біофлавоноїди.
Вишня майже не викликає алергію, через що цю ягоду однією з перших вводять у дитячий раціон. Вона має протизапальну дію, допомагає зняти симптоми застуди і нормалізує психоемоційний стан.
Висохлий сік дерева вишні (клей) широко використовують в приготуванні лікарських засобів, а з сухого листя роблять відвар, корисний для хворих на гепатит. Крім того, вишня добре зупиняє кров. При травмах та кровотечах застосовують відвар зі свіжого листя.
Шкода вишні
Нашкодити вишня може тільки в тому випадку, якщо їсти її натщесерце: кислоти в складі ягоди можуть подразнювати слизову шлунка і зубну емаль. З обережністю варто вживати вишню тим, хто страждає від підвищеної кислотності, виразки шлунка, хронічних захворювань легенів, цукрового діабету і ожиріння.Головне правило – їсти вишню в нормальній кількості та харчуватися в цілому збалансовано! Тоді соковита ягода приноситиме вашому здоров’ю максимум користі.