Сезон хурми розпочато, тож ось кілька порад, як вибирати цей фрукт, щоб потім не «в’язало» щелепу.
Сорт має значення
- Корольок (або “чоловіча хурма”). Вона темно-помаранчева або коричнева всередині, часто має темні плями. М’яка, солодка. Головне, щоб була стигла. Стиглий корольок має темно-коричневий відтінок і досить м’який на дотик.
- Шарон. Це гібрид ізраїльської хурми, який не має в’язкості взагалі. М’якоть щільна, схожа на яблуко. Її можна їсти навіть твердою — не буде «стягувати» рот. Має яскраво-помаранчевий колір, гладку шкірку, без насіння.
- Звичайна хурма. Має форму краплі або яйця, нижня частина загострена. Якщо тверда — в’яже щелепи (через таніни). У стиглої хурми шкірка має бути майже прозора, а плід дуже м’який. Якщо вже купили не стиглу, покладіть її в морозильник на 2–3 години — таніни руйнуються, і смак стає солодким, без гіркоти.
- Фую. Має форму плоского томата, щільна, без насіння. Не в’яже навіть у твердому вигляді. Ідеальний варіант для салатів чи перекусів.