Яка олія найкраща, а яка найгірша для здоров’я серця: науковці дали вичерпну відповідь

• Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Лайки
35
Депозит
0.11$
Олія — незамінний продукт у харчуванні, але не всі знають, що від її вибору залежить стан серця і судин. Деякі види жирів підтримують рівень «хорошого» холестерину та запобігають атеросклерозу, інші ж, навпаки, провокують підвищення тиску, ожиріння та серцеві захворювання. Науковці з Гарвардської школи громадського здоров’я провели масштабне дослідження, щоб з’ясувати, яка саме олія є найкориснішою для серця, а яку краще виключити з раціону.

Які види олії найкращі для підтримання здоров’я серця
  1. Оливкова олія холодного віджимання. Доведено, що регулярне вживання оливкової олії extra virgin знижує ризик серцево-судинних захворювань на 30–35%. Вона багата на мононенасичені жирні кислоти омега-9, які зменшують рівень «поганого» холестерину (LDL) і підвищують «хороший» (HDL). Окрім того, антиоксиданти — поліфеноли, що містяться в оливковій олії — захищають судини від запалення і старіння.
  2. Лляна олія. Це — справжній чемпіон за вмістом омега-3 жирних кислот, які підтримують еластичність судин і знижують ризик утворення тромбів. Науковці радять додавати лляну олію до салатів або смузі, не нагріваючи її, адже за високих температур вона втрачає свої лікувальні властивості.
  3. Ріпакова олія. Має оптимальне співвідношення омега-3, омега-6 і омега-9 кислот. Дослідження показують, що заміна вершкового масла на ріпакову олію знижує рівень холестерину вже через кілька тижнів. Вона також стійка до термооброблення, тому підходить і для смаження.

Які види олії шкідливі для здоров’я серця і судин​

1. Пальмова олія. Хоча її часто використовують у виготовленні різних продуктів харчування, вона містить занадто багато насичених жирів, які сприяють утворенню бляшок у судинах. Регулярне споживання пальмової олії підвищує ризик інфаркту та інсульту.
  2. Кукурудзяна та соняшникова рафінована олії. Попри популярність вони містять надлишок омега-6 кислот, які у великих кількостях викликають запальні процеси в організмі. Особливо вони шкідливі, якщо їх перегрівати — під час смаження утворюються токсичні сполуки, які шкодять серцю й печінці.

пальмовая олия захватила весь мир почти, она входит в состав любого продукта почти(

Назад
Сверху Снизу