Надмірне споживання солі є одним з факторів розвитку серцево-судинних захворювань.
Аби запобігти цьому, можна вже сьогодні звернути увагу на кількість солі в вашому раціоні та певні симптоми, які можуть сигналізувати про її щоденне передозування.
"УП.Життя" використала джерела WebMD, American College of Cardiology, National Library of Medicine та MedicalNewsToday, щоб розповісти:
Один грам солі містить близько 0,4 грама натрію і 0,6 грама хлориду. Тобто у 2,5 грама солі міститься приблизно 1 грам натрію.
Натрій – це природний мінерал, який у невеликих кількостях необхідний для здоров'я людини.
"Натрій допомагає збалансувати водний баланс в організмі та підтримує належне функціонування м'язів і нервів", – пояснює кардіолог Джейн Морган.
Американська асоціація серця (AHA) рекомендує дорослим, які не мають серцево-судинних захворювань, споживати не більше 2300 міліграмів (2,3 грама) натрію на добу. Це приблизно еквівалентно чайній ложці кухонної солі. Для людей із серцево-судинними захворюваннями ця межа ще нижча – 1500 (1,5 грама) міліграмів натрію на добу.
До прикладу, 100 грамів кисломолочного сиру містить приблизно 320 міліграмів натрію, а 100 грамів смаженої шинки може містити 1315 міліграмів.
Одне з досліджень Центру з контролю та профілактики захворювань у США показало, що більшість дорослих та дітей перевищували рекомендовану норму споживання солі в раціоні. Навіть у групі людей з серцево-судинними захворюваннями, щонайменше троє з чотирьох учасників дослідження споживали понад 2300 мг натрію щодня.
Науковці намагалися дізнатися – чому людям так хочеться споживати більше солі? Можливими причинами є:
Аби запобігти цьому, можна вже сьогодні звернути увагу на кількість солі в вашому раціоні та певні симптоми, які можуть сигналізувати про її щоденне передозування.
"УП.Життя" використала джерела WebMD, American College of Cardiology, National Library of Medicine та MedicalNewsToday, щоб розповісти:
Скільки солі можна вживати на добу та чому ми перевищуємо цей ліміт
Хімічна назва кухонної солі – хлорид натрію.Один грам солі містить близько 0,4 грама натрію і 0,6 грама хлориду. Тобто у 2,5 грама солі міститься приблизно 1 грам натрію.
Натрій – це природний мінерал, який у невеликих кількостях необхідний для здоров'я людини.
"Натрій допомагає збалансувати водний баланс в організмі та підтримує належне функціонування м'язів і нервів", – пояснює кардіолог Джейн Морган.
Американська асоціація серця (AHA) рекомендує дорослим, які не мають серцево-судинних захворювань, споживати не більше 2300 міліграмів (2,3 грама) натрію на добу. Це приблизно еквівалентно чайній ложці кухонної солі. Для людей із серцево-судинними захворюваннями ця межа ще нижча – 1500 (1,5 грама) міліграмів натрію на добу.
До прикладу, 100 грамів кисломолочного сиру містить приблизно 320 міліграмів натрію, а 100 грамів смаженої шинки може містити 1315 міліграмів.
Одне з досліджень Центру з контролю та профілактики захворювань у США показало, що більшість дорослих та дітей перевищували рекомендовану норму споживання солі в раціоні. Навіть у групі людей з серцево-судинними захворюваннями, щонайменше троє з чотирьох учасників дослідження споживали понад 2300 мг натрію щодня.
Науковці намагалися дізнатися – чому людям так хочеться споживати більше солі? Можливими причинами є:
- широка доступність оброблених продуктів з високим вмістом хлориди натрію;
- культурні харчові звички із вживання солоних продуктів;
- обмежена обізнаність про ризики надмірного споживання солі для здоров'я.