Які яйця корисніші – білі чи коричневі, як впливають на здоров’я

  • Автор темы Автор темы glad12
  • Дата начала Дата начала

glad12

Пользователь
Регистрация
24/10/25
Сообщения
1,561
Репутация
-10
Лайки
36
Депозит
39.33$
Лікарі рекомендують щодня їсти курячі яйця, бо це безцінне джерело найкорисніших речовин для нашого організму.

А ви знали, що курячі яйця містять понад сто корисних речовин? Тому їх можна назвати справжнім суперфудом, до того ж доволі недорогим. Лікарі зазначають, що яйця обов’язково мають бути у щоденному раціоні кожного з нас. А все тому, що продукт містить вітаміни, мінерали й корисні сполуки, які підтримують біохімічні процеси нашого організму.

Напевно, кожен з нас хоч раз замислювався про те, які яйця корисніші – білі чи коричневі. Медики дають однозначну відповідь на це запитання. Розповідаємо, як яйця впливають на здоров’я людини, які найкорисніші – білі чи коричневі.

Яка користь курячих яєць для здоров"я людини

Налагоджують роботу мозку. Яйця містять лецитин – сполуку, яка покращує циркуляцію крові в судинах мозку. Тому вчені рекомендують обов"язково їсти продукт, щоб нівелювати ризики появи хвороби Альцгеймера та деменції.

Зміцнюють кісткову тканину. Курячі яйця – це потужне джерело вітаміну D, який сприяє засвоєнню кальцію. А цей мінерал зміцнює зуби, кістки, волосся та нігті.

Потужне джерело білка. Він є будівельним матеріалом м"язової тканини нашого організму. Білок курячих яєць засвоюється значно краще, ніж той, який міститься у м"ясі та молоці. Тому його можна вважати значно ціннішим.

Роблять шкіру еластичною та пружною. У жовтках курячих яєць міститься холін – речовина, яка сприяє синтезу колагену, що робить нашу шкіру пружною і гладенькою.

Покращують зір. Завдяки вмісту лютеїну та зеаксантину курячі яйця сприяють гостроті зору та нівелюють ризик виникнення катаракти.

Які яйця корисніші – коричневі чи білі

Побутує думка, що коричневі яйця значно корисніші, ніж білі, втім, лікарі не погоджуються з таким твердженням. Медики наголошують на тому, що корисні властивості білих і коричневих курячих яєць однакові. Продукт різниться лише кольором шкаралупи.

Колір яєць залежить від кольору пір’я курки. Коричневі яйця несуть курки з темним пір’ям, білі – з білим оперенням. Користь яєць радше залежатиме від того, чим годують курей і в яких умовах вони живуть, а колір шкаралупи жодного значення не має.

Яка шкода курячих яєць: кому не можна вживати

Окрім того, що курячі яйця вкрай корисні для нашого організму, вони можуть бути шкідливими, і ось чому.

Сальмонельоз.
Поверхня шкаралупи може мати сальмонелу – небезпечну кишкову паличку. Зараження сальмонельозом має такі симптоми: нудота, діарея, зневоднення та сильна інтоксикація організму. Сальмонела може навіть стати причиною зараження крові. Лікарі радять їсти яйця лише після термічного оброблення і добре мити їх перед приготуванням. Не рекомендується пити сирі яйця, особливо маленьким дітям.

Підвищення холестерину в крові.
На тиждень рекомендовано їсти всього сім яєць, оскільки може бути ризик підвищення "поганого" холестерину.

Алергія.
Курячі яйця можуть стати причиною алергії, якщо є індивідуальна непереносимість. Якщо після вживання яєць з"явилися висипання на шкірі, нудота й запаморочення, варто негайно звернутися до лікаря.
 
Назад
Сверху Снизу