SlonOgromniy
Пользователь
Чай, улюблений багатьма за смак і аромат, дійсно корисний, адже має безліч переваг для здоров’я. Але експерти попереджають: якщо поєднувати його з певними продуктами неправильно, це може знижувати засвоєння важливих вітамінів і мінералів.
Дієтолог і фармацевт Дебора Грейсон наголошує, що особливо чорний чай містить таніни та поліфеноли, які уповільнюють поглинання заліза з їжі. Це стає проблемою, коли чай п’ють одночасно з продуктами, багатими на залізо — червоним м’ясом, шпинатом або зеленими листовими овочами.
Регулярне поєднання таких продуктів з чаєм може ускладнити засвоєння заліза, що з часом призводить до анемії — нестачі заліза в крові. Жінкам репродуктивного віку та веганам варто особливо уважно ставитися до цього моменту.
Дієтолог і фармацевт Дебора Грейсон наголошує, що особливо чорний чай містить таніни та поліфеноли, які уповільнюють поглинання заліза з їжі. Це стає проблемою, коли чай п’ють одночасно з продуктами, багатими на залізо — червоним м’ясом, шпинатом або зеленими листовими овочами.
Регулярне поєднання таких продуктів з чаєм може ускладнити засвоєння заліза, що з часом призводить до анемії — нестачі заліза в крові. Жінкам репродуктивного віку та веганам варто особливо уважно ставитися до цього моменту.