Заварювання чаю видалило важкі метали з води

  • Автор темы Автор темы RanGe_LoveR
  • Дата начала Дата начала

RanGe_LoveR

Пользователь
Регистрация
27/10/25
Сообщения
4,399
Репутация
20
Лайки
273
Депозит
3.80$
Чай зменшив уміст важких металів, зокрема свинцю, хрому та кадмію, у воді, у якій його заварювали. Науковці пояснюють це зв’язуванням йонів важких металів з хімічними сполуками у чайному листі. Це може пояснити переваги для здоров’я, які спостерігають у споживачів чаю, а також допомогти розвинути екологічні технології видалення важких металів з питної води. Про відкриття розповіло видання The Guardian.

Як добре впоралися з видаленням важких металів різні види чаю?
Хіміки заварювали різні види чаю у воді, яка містила відомі концентрації важких металів. Вони з’ясували, що під час звичайного процесу заварювання чорного чаю з води видаляється близько 15 відсотків свинцю — важкого металу, який у будь-яких концентраціях вважають шкідливим для здоров’я. Також науковці з’ясували, що триваліше заварювання та вища температура води сприяли видаленню більшої кількості свинцю з води.

Подрібнене чайне листя видаляло з води більше йонів важких металів, ніж цільнолистовий чай, імовірно, через більшу площу поверхні, на якій сполуки з чаю могли контактувати з важкими металами. Чорний, зелений і білий чай зв’язували більше важких металів, ніж улун, ройбос і відвар із ромашки. А для пакетованих чаїв мав значення навіть матеріал, з якого виготовлені пакетики. Так порожні пакетики з целюлози, тобто паперові, поглинали більше важких металів з води, ніж нейлонові чи бавовняні.
 
Назад
Сверху Снизу