Збільшать запалення та призведуть до ускладнень: 5 продуктів, які не можна вживати при болю у горлі

  • Автор темы Автор темы gladiator
  • Дата начала Дата начала

gladiator

Пользователь
Регистрация
6/11/25
Сообщения
340
Репутация
3
Лайки
6
Депозит
1.25$
Кислі продукти

Кислота подразнює слизову, що посилює біль, печіння, набряк та відчуття "подряпування". У кислому середовищі пошкоджена слизова відновлюється повільніше. Кислі соки, наприклад цитрусові або томатний, можуть тимчасово посилити запалення та викликати кашель або пирхота.

Занадто гостра їжа

Гострі спеції, такі як чилі, чорний перець або часник, дратують запалену слизову і посилюють печіння. Капсаїцин - речовина, що надає перцю гостроту, активує нервові закінчення і може тимчасово збільшувати набряк. При постійному подразненні слизова відновлюється повільніше.

Хрусткі продукти

Сухарики, горішки, тости та печиво з твердою скоринкою механічно травмують вже запалену слизову оболонку горла.

Алкоголь

Алкоголь тимчасово знижує активність імунних клітин, ускладнюючи боротьбу організму з вірусною або бактеріальною інфекцією. Якщо людина приймає жарознижувальні, антибіотики, протизапальні або антигістамінні засоби, алкоголь підвищує ризик побічних ефектів і зменшує ефективність ліків.

Крім того, алкоголь сприяє зневодненню, а при запаленому горлі важливо підтримувати зволоження слизової.

Алкоголь, фото: Знай.ua


Напої з кофеїном

Кофеїн, подібно до алкоголю, може зневоднювати організм, роблячи горло ще більш сухим. Він має легкий сечогінний ефект, що посилює нестачу рідини. Для загоєння слизової горла важливо пити достатньо води.

Гарячі або концентровані кавові та енергетичні напої додатково дратують запалене горло.
 
Ну было очевидно что они вредят когда болит горло
 
горлу тоже неприятно пить такое)
 
главное не курить и вообще не советую курить
 
про острое думал наоборот говорят помогает
 
Назад
Сверху Снизу