Здорове серце врятує мозок – вчені

• Автор темы Автор темы Venya22
  • Дата начала Дата начала

Venya22

Пользователь
Лайки
35
Депозит
0.11$
Таких висновків дійшли автори дослідження, опублікованого у журналі Journal of the American Heart Association, пише The Time.

Перш за все, науковці звернули увагу на певні показники здоров'я серця: відсутність звички паління, підтримання здорової ваги тіла, фізична активність, правильне харчування, вчасна перевірка кров'яного тиску і рівня холестеролу.

Вони прагнули дізнатись, чи впливають ці фактори на роботу мозку людини.

Під час дослідження понад тисяча чоловіків та жінок, старші за 40 років, пройшли обстеження – як працює їхня пам'ять, наскільки швидко вони можуть виконувати завдання, котрі вимагали інтенсивної уваги.

Шість років потому учасників запросили на обстеження знову.
Вчені помітили, що більша кількість передумов серцевого здоров'я зумовила ефективнішу роботу мозку.

Також менше постраждала пам'ять людей, здатність до зосередження і правильного тайм-менеджменту.

"Досягти цих ідеальних 6 факторів важливо не лише для серцево-судинної системи, а й для мозку. Для деяких людей кращою мотивацією може бути саме збереження пам'яті та інших функцій мозку", – сказала авторка дослідження Анна Гарденер, співробітниця Університету в Майямі.

Вона також зазначила, що не треба бути ідеальним – ніхто з учасників дослідження не зміг досягти усіх 6-ти факторів здоров'я, однак поліпшення хоча б кількох із них зберігало ясне мислення і хорошу пам'ять та зосередженість.

Назад
Сверху Снизу