Білки на сніданок, обід та вечерю: які страви містять щоденну норму протеїнів

  • Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
757
Репутация
0
Лайки
13
Депозит
7.23$
Чи достатньо протеїнів у вашому раціоні?

Білок – один із найважливіших поживних елементів. Наш організм використовує його, щоб будувати й підтримувати м’язи, відновлюватися після травм, виробляти гормони та боротися з інфекціями.

При вимірюванні потреби в білку важливо зважати на м'язову масу людини, вік, стать тощо. До прикладу, спортсменам може справді знадобитися вища кількість протеїнів. Це тому, що вони витрачають більше енергії протягом дня.

А от рекомендована норма для середньостатистичної дорослої людини – 0,8 г білка на кілограм маси тіла.

Щоб дізнатися, які страви можуть допомогти задовольнити добову потребу білка, "УП. Життя" використала джерела Healthline, The Washington Post та WebMD.

Як додати більше білків в раціон?

Основою збалансованого харчування є не лише білок, а дотримання співвідношення поживних речовин, необхідних для нормального функціонування організму.

У такому раціоні поєднуються вітаміни, мінерали, а також білки, жири та складні вуглеводи.

У раціоні білок має відповідати від 10% до 35% калорій. Якщо ваша добова потреба – 2000 калорій, це приблизно 200-700 калорій білка. Найкраще споживати 15-30 г білка під час кожного прийому їжі.

Решту раціону повинні складати вуглеводи (40–50%) та жири (25%), які також потрібні для збалансованого харчування.

Таке збалансоване харчування потребує певного планування, але все не так складно, як може здаватися.
 

Вложения

  • 1762811217262.png
    1762811217262.png
    715.5 KB · Просмотры: 1
Назад
Сверху Снизу