Чи достатньо протеїнів у вашому раціоні?
Білок – один із найважливіших поживних елементів. Наш організм використовує його, щоб будувати й підтримувати м’язи, відновлюватися після травм, виробляти гормони та боротися з інфекціями.
При вимірюванні потреби в білку важливо зважати на м'язову масу людини, вік, стать тощо. До прикладу, спортсменам може справді знадобитися вища кількість протеїнів. Це тому, що вони витрачають більше енергії протягом дня.
А от рекомендована норма для середньостатистичної дорослої людини – 0,8 г білка на кілограм маси тіла.
Щоб дізнатися, які страви можуть допомогти задовольнити добову потребу білка, "УП. Життя" використала джерела Healthline, The Washington Post та WebMD.
У такому раціоні поєднуються вітаміни, мінерали, а також білки, жири та складні вуглеводи.
У раціоні білок має відповідати від 10% до 35% калорій. Якщо ваша добова потреба – 2000 калорій, це приблизно 200-700 калорій білка. Найкраще споживати 15-30 г білка під час кожного прийому їжі.
Решту раціону повинні складати вуглеводи (40–50%) та жири (25%), які також потрібні для збалансованого харчування.
Таке збалансоване харчування потребує певного планування, але все не так складно, як може здаватися.
Посмотреть вложение 44572
Білок – один із найважливіших поживних елементів. Наш організм використовує його, щоб будувати й підтримувати м’язи, відновлюватися після травм, виробляти гормони та боротися з інфекціями.
При вимірюванні потреби в білку важливо зважати на м'язову масу людини, вік, стать тощо. До прикладу, спортсменам може справді знадобитися вища кількість протеїнів. Це тому, що вони витрачають більше енергії протягом дня.
А от рекомендована норма для середньостатистичної дорослої людини – 0,8 г білка на кілограм маси тіла.
Щоб дізнатися, які страви можуть допомогти задовольнити добову потребу білка, "УП. Життя" використала джерела Healthline, The Washington Post та WebMD.
Як додати більше білків в раціон?
Основою збалансованого харчування є не лише білок, а дотримання співвідношення поживних речовин, необхідних для нормального функціонування організму.У такому раціоні поєднуються вітаміни, мінерали, а також білки, жири та складні вуглеводи.
У раціоні білок має відповідати від 10% до 35% калорій. Якщо ваша добова потреба – 2000 калорій, це приблизно 200-700 калорій білка. Найкраще споживати 15-30 г білка під час кожного прийому їжі.
Решту раціону повинні складати вуглеводи (40–50%) та жири (25%), які також потрібні для збалансованого харчування.
Таке збалансоване харчування потребує певного планування, але все не так складно, як може здаватися.
Посмотреть вложение 44572