SlonOgromniy
Пользователь
Заквасний хліб давно вважають “преміальним” варіантом звичайного хліба — завдяки його традиційній технології приготування, де замість дріжджів використовується спеціальна закваска. Його цінують не лише за можливу користь для здоров’я, а й за виразний смак — легку кислинку, хрустку скоринку та аромат, який особливо розкривається після обсмаження з маслом.
Однак, за даними Британського фонду серця (British Heart Foundation, BHF), є інший вид хліба, який справді корисніший для щоденного споживання. І це — цільнозерновий хліб.
Однак, за даними Британського фонду серця (British Heart Foundation, BHF), є інший вид хліба, який справді корисніший для щоденного споживання. І це — цільнозерновий хліб.
Чому заквасний — не ідеальний для щоденного раціону
Експертка з харчування фонду, Вікторія Тейлор, пояснює, що заквасний хліб дійсно може бути розумним вибором для деяких людей, але не є універсальним рішенням.Та попри це, більшість заквасного хліба готують із білої муки, яка містить значно менше клітковини та поживних речовин.«Завдяки процесу ферментації заквасний хліб має нижчий глікемічний індекс, ніж звичайний білий, — каже вона. — Це означає, що він повільніше підвищує рівень цукру в крові, тому може бути кращим варіантом для людей із діабетом».