Уряд ухвалив зміни до Програми медичних гарантій – заклади охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам зі складними травмами, отримають збільшене фінансування.
Йдеться про цивільні медзаклади, що займаються найважчими випадками лікування військових і цивільних.
Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.
Зміни до Програми медичних гарантій передбачають:
Зміни також охоплюють допомогу при опіках, операції на суглобах, лікування розладів нервової системи із застосуванням інвазивної вентиляції легень тощо", – повідомляють у відомстві.
У МОЗ пояснили, що оновлені тарифи дадуть змогу лікарням покривати реальні витрати на лікування та забезпечать якісну допомогу як військовим, так і цивільним пацієнтам.
Раніше ми розповідали про затверджені МОЗ зміни у вимогах до професії нутриціолога.
Йдеться про цивільні медзаклади, що займаються найважчими випадками лікування військових і цивільних.
Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.
Зміни до Програми медичних гарантій передбачають:
- запровадження додаткового коефіцієнта ресурсоємності для 88 діагностично-споріднених груп – захворювань, лікування яких потребує багато обладнання, часу, медичних матеріалів тощо;
- оплату одразу кількох хірургічних втручань у межах одного випадку (до п’яти операцій);
- суттєве підвищення тарифів на найбільш ресурсоємні процедури.
Зміни також охоплюють допомогу при опіках, операції на суглобах, лікування розладів нервової системи із застосуванням інвазивної вентиляції легень тощо", – повідомляють у відомстві.
У МОЗ пояснили, що оновлені тарифи дадуть змогу лікарням покривати реальні витрати на лікування та забезпечать якісну допомогу як військовим, так і цивільним пацієнтам.
Раніше ми розповідали про затверджені МОЗ зміни у вимогах до професії нутриціолога.