Початок дня з вживання білка допомагає збалансувати рівень цукру в крові, приборкати тягу до їжі в середині ранку та довше залишатися ситим.
Білок також запускає відновлення та підтримку м'язів, що особливо важливо, якщо ви активні або намагаєтеся контролювати свою вагу, каже Realsimple дієтолог Кейті Хедлі з Річмонда, штат Вірджинія США.
Дієтологиня рекомендує вживати від 20 до 30 грамів білка на сніданок. Яйця - очевидний вибір на сніданок - одна порція вагою 100 грамів містить 10,7 грама білка.
Ось найкращі продукти для сніданку, які містять навіть більше білка, ніж яйця. Оскільки розміри порцій відрізняються, білок визначався для порції вагою 100 грамів.
Мигдальне масло містить багато корисних речовин, включаючи клітковину, полі- та мононенасичені жири, рибофлавін, вітамін Е, магній, фосфор, мідь та цинк. Намажте його на пророщений хліб для тостів (ще один варіант з високим вмістом білка) або додайте до вівсянки.
Лосось є гарним джерелом омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця та можуть допомогти знизити ризик ішемічної хвороби серця. Копчення дещо зменшує кількість жирних кислот, дослідження показують, що гаряче копчення може зменшувати кількість жирних кислот більше, ніж холодне копчення.
Хедлі пропонує використовувати теф для нового погляду на кашу. Теф - одне з зернових культур з високим вмістом білка, воно природно не містить глютену та багате на залізо, кальцій та магній - поживні речовини, яких багатьом людям не вистачає.
Білок також запускає відновлення та підтримку м'язів, що особливо важливо, якщо ви активні або намагаєтеся контролювати свою вагу, каже Realsimple дієтолог Кейті Хедлі з Річмонда, штат Вірджинія США.
Дієтологиня рекомендує вживати від 20 до 30 грамів білка на сніданок. Яйця - очевидний вибір на сніданок - одна порція вагою 100 грамів містить 10,7 грама білка.
Ось найкращі продукти для сніданку, які містять навіть більше білка, ніж яйця. Оскільки розміри порцій відрізняються, білок визначався для порції вагою 100 грамів.
Мигдальне масло
Вміст білка: 20,8 гМигдальне масло містить багато корисних речовин, включаючи клітковину, полі- та мононенасичені жири, рибофлавін, вітамін Е, магній, фосфор, мідь та цинк. Намажте його на пророщений хліб для тостів (ще один варіант з високим вмістом білка) або додайте до вівсянки.
Копчений лосось
Вміст білка: 18,3 гЛосось є гарним джерелом омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця та можуть допомогти знизити ризик ішемічної хвороби серця. Копчення дещо зменшує кількість жирних кислот, дослідження показують, що гаряче копчення може зменшувати кількість жирних кислот більше, ніж холодне копчення.
Теф-вівсяна каша
Вміст білка: 13,3 гХедлі пропонує використовувати теф для нового погляду на кашу. Теф - одне з зернових культур з високим вмістом білка, воно природно не містить глютену та багате на залізо, кальцій та магній - поживні речовини, яких багатьом людям не вистачає.