Сирі чи приготовані: які овочі більш корисні для організму

  • Автор темы Автор темы salfetka
  • Дата начала Дата начала

salfetka

Пользователь
Регистрация
25/10/25
Сообщения
757
Репутация
0
Лайки
13
Депозит
7.23$
Овочі є основою добре збалансованого харчування. Вони наповнені чималою кількістю вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів.

Різноманітні поживні речовини, які входять до складу овочів, відіграють важливу роль у травленні та метаболізмі, покращують імунітет і полегшують підтримку оптимальної ваги тіла, пише Health.

Лікарі рекомендують дорослим споживати 2-3 порції овочів щодня. Однак якими вони мають бути, щоб максимізувати споживання поживних речовин – сирими чи приготованими?

Переваги вживання сирих овочів

Сирі овочі багаті клітковиною і різними мікроелементами, які підтримують загальний стан здоров’я, підвищують рівень енергії та знижують ризик хронічних захворювань.

Наприклад, харчові волокна в сирих овочах підтримують здоров’я кишківника, сприяючи травленню та регулярному випорожненню.

Багаті клітковиною овочі також є чудовим джерелом пребіотиків, які допомагають підтримувати ріст здорових бактерій у кишковій мікробіоті та захищають від розладів травлення. Крім того, вони сприяють насиченню, що може допомогти у зниженні ваги.

Сирі овочі також підтримують імунітет, адже багато з них містять вітамін С і цинк, дефіцит яких тісно пов’язаний зі зниженням вродженої імунної відповіді.

Свіжі сирі овочі багаті на антиоксиданти, особливо необхідні для здоров’я шкіри. Біоактивні сполуки в сирих овочах, як-от вітамін С, бета-каротин, поліфеноли та фенольні кислоти, можуть покращити здоров’я шкіри та захистити від передчасного старіння.
 
Все завтра бигу в магазин и на все бабки скупаю морковку, буду грызть как заяц)
 
Все завтра бигу в магазин и на все бабки скупаю морковку, буду грызть как заяц)
капустку, шампиньоны, помидорки, огурчики свежие, и маслицо нерафинировааное возьми и все нарежь и миксани - кайфанешь) сыр брынзу вместо соли еще закинь)
 
Назад
Сверху Снизу