Довголіття – не прерогатива багатих, заявила британська терапевтка Низа Аслам. Вона розповіла, які прості і доступні всім лайфхаки здатні зміцнити здоров"я і продовжити життя.
За словами медика, перша проста хитрість полягає в тому, щоб їсти нежирну молочну їжу, особливо простий йогурт. Вона пояснила: “простий нежирний йогурт багатий кальцієм, який життєво важливий для здоров"я кісток і має низький вміст жиру, а ще однією перевагою є відсутність додаткового цукру”.
Аслам підкреслила, що йогурт також містить здорові бактерії, які допомагають привести в норму роботу кишечника. Вона навела в приклад недавні дослідження, які показують, що регулярне споживання кисломолочних продуктів, таких як йогурт, збільшує популяцію біфідобактерій і лактобактерій і може допомогти зміцнити імунітет.
Фіолетові продукти
Вітамін D
Крім того, доктор Аслам послалася на дані популяційних досліджень, які показали зв"язок між низьким рівнем вітаміну D і проблемами зі здоров"ям, такими як депресія, остеопороз, серцево-судинні захворювання, гіпертонія, діабет 2 типу і рак.
Терапевт назвала і інші продукти, до складу яких входить вітамін D. серед них:
За словами медика, перша проста хитрість полягає в тому, щоб їсти нежирну молочну їжу, особливо простий йогурт. Вона пояснила: “простий нежирний йогурт багатий кальцієм, який життєво важливий для здоров"я кісток і має низький вміст жиру, а ще однією перевагою є відсутність додаткового цукру”.
Аслам підкреслила, що йогурт також містить здорові бактерії, які допомагають привести в норму роботу кишечника. Вона навела в приклад недавні дослідження, які показують, що регулярне споживання кисломолочних продуктів, таких як йогурт, збільшує популяцію біфідобактерій і лактобактерій і може допомогти зміцнити імунітет.
Фіолетові продукти
Вітамін D
Крім того, доктор Аслам послалася на дані популяційних досліджень, які показали зв"язок між низьким рівнем вітаміну D і проблемами зі здоров"ям, такими як депресія, остеопороз, серцево-судинні захворювання, гіпертонія, діабет 2 типу і рак.
Терапевт назвала і інші продукти, до складу яких входить вітамін D. серед них:
- червоне м"ясо;
- печінка;
- яєчні жовтки;
- сардина;
- скумбрія;
- оселедець.