Цей симптом після алкоголю відчувають усі: ось що він означає

  • Автор темы Автор темы MrReizor
  • Дата начала Дата начала

MrReizor

Пользователь
Регистрация
12/11/25
Сообщения
25
Репутация
2
Лайки
1
Депозит
3.10$
Пілоричний клапан відділяє шлунок від тонкого кишечника та залишається закритим під час перетравлення їжі. Ось чому алкоголь переробляється повільніше, коли у шлунку є їжа. Натщесерце цей клапан залишається відкритим, дозволяючи алкоголю швидше проходити до тонкого кишечника.

Коли алкоголь потрапляє в тонкий кишечник, всмоктування прискорюється ще більше. Хімічний вплив алкоголю може пошкодити та запалити слизову оболонку шлунка, кишечника та інших делікатних тканин.

Лише близько 5% випитого алкоголю виводиться з організму через піт, сечу та інші метаболічні процеси. Більша частина метаболізму алкоголю відбувається в печінці.

Цей орган може переробляти лише близько одного напою на годину, тому вживання більшої кількості призводить до накопичення в крові.

Навіть кілька напоїв можуть призвести до короткочасних проблем із травленням. З часом надмірне вживання може призвести до постійного пошкодження стравоходу, шлунка та печінки.

Фактори способу життя, які можуть збільшити ризик​

Регулярне вживання помірної та великої кількості алкоголю також може призвести до негативних наслідків, часто у вигляді постійного пошкодження травної системи.

"Алкогольний гастрит" є однією з таких проблем, і він може розвиватися як короткочасне (гостре) або тривале (хронічне) запалення слизової оболонки шлунка.

Інші фактори, наскільки сильно на вас може вплинути алкоголь:

  • певні ліки
  • хронічні захворювання
  • вживання наркотиків
  • час, що минув між вживанням алкогольних напоїв
  • вид алкоголю (пиво, вино, міцні напої)
  • вага та загальний фізичний стан здоров'я

Вплив різних алкогольних напоїв​

Не всі алкогольні напої однакові. Газовані та напої з вищим вмістом алкоголю можуть мати сильніший вплив на організм.

Напої, які рідше викликають подразнення, зазвичай містять менше цукру та інших подразників. Прикладами напоїв, що належать до цієї категорії, можуть бути:

  • пиво
  • вина з низьким вмістом цукру
  • горілка
  • джин
Напої, які частіше викликають діарею, містять багато вуглеводів і цукру:

  • сидр
  • ром
  • десертні вина
 
Назад
Сверху Снизу